Чебуреки – соковиті, хрусткі з тонким тістом, дуже смачні. Пропоную простий рецепт тіста з доступних інгредієнтів без додавання оцту.
Тісто на чебуреки на воді за нашим рецептом можна тонко розкочувати і при цьому воно тримає начинку, не рветься. Рецепт приготування чебуреків в домашніх умовах.
Найкращі чебуреки рецепт з фото
Закип’ятити воду, додати сіль і олію. Влити суміш в борошно і замісити ложкою тісто. Коли тісто охолоне вимішувати руками 5 хвилин.
Замотати готове тісто в харчову плівку і залишити на 30 хвилин.
Змішаний фарш набагато смачніше ніж з одного виду м’яса. Пропустити м’ясо і цибулю через м’ясорубку.
Розділити тісто на 8 однакових частин. Розкочувати кожну частину тонким шаром діаметром приблизно 24 см.
На одну половину тіста покласти столу ложку з гіркою фарш, розподілити рівномірно не доходячи країв 1,5 см.
Накрити другою половиною тіста, випустити повітря. Краї добре з’єднати між собою. Ножем рівно обрізати краї.
Смажити чебуреки в великій кількості олії на помірному вогні до золотистої скоринки з обох боків.
Смажені чебуреки покласти на паперові рушники, щоб забрати надлишкову олію.
Подавати чебуреки гарячими!