Перевірений рецепт смачних помідорів з капустою на зиму. Помідори закриваюся разом з салатом з капусти і солодкого перцю. Обов’язково приготуйте помідори на зиму – новий та цікавий рецепт.
Інгредієнти
Маринад на 3-літрову банку
Цукор 100 г
Сіль 1 ст. л. з гіркою
Оцет 9% 50 мл.
Перець горошком 3 шт.
Перець духмяний 3 шт.
Гвоздика 3 шт.
Зелень за смаком
Інгредієнти на чотири 3-літрові банки
Капуста 1,2 кг.
Морква 2 шт.
Солодкий перець 3 шт.
Часник 1 головка
Помідори 8 кг.
Помідори на зиму рецепт приготування
Дрібно нашаткувати капусту. Солодкий перець порізати соломкою. Моркву натерти на велику тертку. Часник почистити іі нарізати невеликими шматочками.
З’єднати разом ці всі інгредієнти, перемішати руками і ви отримаєте салат.
Підготувати 3-літрову банку, помити і простерилізувати.
На дно банки покласти свіжу петрушку 2-3 гілочки і парасольку кропу, перець горошком, духмяний і гвоздику.
Заповнюємо банку помідорами в один шар, потім шар салату з капусти і знову помідори. Таким чином повторювати до верха банки.
В кожну банки всипати по 100 грамів цукру і по 1 ст. ложці солі.
Тепер додати по 50 мл оцту в кожну банку і залити все звичайною холодною водою.
Банки накрити металевими кришками і поставити стерилізуватися. Коли вода закипить в каструлі з банками кипятити ще 12 хвилин і виключити.
Закрутити банки кришками і перевернути догори дном.
Накривати банки ковдрою не треба, просто залишити до повного охолодження. Соковиті помідори з капустою на зиму готові!
Приємного смаку!