Мариновані помідори з селерою і гвоздикою

Мариновані помідори з селерою і гвоздикоюМариновані помідори з селерою і гвоздикою

Мариновані помідори з селерою та гвоздикою – ароматна, соковита закуска взимку. Рецепт консервації помідорів з листям селери, зернами гвоздики на зиму. Швидкий рецепт маринованих помідорів на зиму.

Інгредієнти

  • На трилітрову банку
  • Помідори 2 кг.
  • Морква 4-5 кружечків
  • Часник 3 зубців
  • Селера 1 стебло
  • Листя вишні 3 шт.
  • Листя смородини 3 шт.
  • Листя хрону 1 шт.
  • Суцвіття кропу 1 шт.
  • Гвоздика 3-4 зерна
  • Духмяний перець 3-4 шт.
  • Маринад
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор 4 ст. л.
  • Оцет 160 мл.

Рецепт приготування помідорів на зиму

На дно помитої, простерилізованої банки викласти зелень, потім моркву, порізану кружечками, часник, наповнити банку помідорами.

у банки викласти зелень, потім моркву, порізану кружечками, часник

Залити окропом, накрити кришкою і залишити на 10 хвилин.

наповнити банку помідорами

Воду злити, добавити сіль, цукор, оцет і закип’ятити.

залити окропом, накрити кришкою і залишити на 10 хвилин

В банку покласти духмяний перець, гвоздику і залити маринадом, закатати кришкою, перевернути і залишити до повного охолодження.

банки з помідорами перевернути і залишити до повного охолодження

Банки необхідно накрити ковдрою.

Приємного смаку взимку!