Мариновані помідори з гірчицею

Мариновані помідори з гірчицеюМариновані помідори з гірчицею

Мариновані помідори з гірчицею на зиму – соковиті та смачні, справжня знахідка до других страв з картоплі та круп. Також, ці консервовані помідори – відмінна закуска до повсякденного та святкового столу. Домашні мариновані помідори рецепт з фото.

Інгредієнти

  • На трилітрову банку:
  • Цибуля 1 шт.
  • Лавровий лист 1-2 шт.
  • Часник 1-2 зубці
  • Перець чорний 5 шт.
  • Перець духмяний 5 шт.
  • Гірчиця в зернах 2 ч. л.
  • Маринад на трилітрову банку:
  • Цукор 3 ст. л.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Оцет 50 мл.

Рецепт приготування маринованих помідорів з гірчицею

Банки добре вимити, простерилізувати. На дно банки покласти цибулю, порізану півкільцями, часник лавровий лист.

На дно банки покласти цибулю, порізану півкільцями, часник лавровий лист

Далі наповнити банку помідорами доверху. Залити окропом, накрити кришкою і залишити на 20 хвилин. Воду злити, закип’ятити налити знову в банки і залишити на 10 хвилин.

Залити окропом, накрити кришкою і залишити на 20 хвилин

Воду знову злити, добавити сіль, цукор і закип’ятити, добавити оцет.

В банки насипати перець, гірчицю.

В банку насипати перець, гірчицю

Залити маринадом, закатати кришкою, перевернути, накрити покривалом і залишити до повного охолодження.

Залити маринадом, закатати кришкою

Смачні мариновані помідори готові.

перевернути банки, накрити покривалом і залишити до повного охолодження

Приємного смаку взимку!