Пиріжки зі шпинатом, сиром та яйцем

Пиріжки зі шпинатом, сиром та яйцемПиріжки зі шпинатом, сиром та яйцем

Шпинат дуже корисний, тому на весні часто готую пиріжки зі шпинатом, сиром сулугуні і яйцем. Дуже смачні смажені пиріжки рецепт з фото приготування.

Інгредієнти

  • Для тіста
  • Молоко 1склянка 250 мл
  • Яйця 1 шт.
  • Дріжджі сухі 1 ч. л. з гіркою
  • Масло вершкове 50 г.
  • Сметана 1 ст. л.
  • Сіль 0.5 ч. л.
  • Цукор 1 ст. л.
  • Борошно 2,5-3,5 склянки
  • Для начинки:
  • Шпинат 50 г.
  • Яйця 2 шт.
  • Сир сулугуні білий 150 г.
  • Цибуля 1 шт.

Рецепт приготування пиріжків з шпинатом

У тепле молоко добавити цукор, сіль, 1 ст. л. борошна, добре перемішати і добавити дріжджі, ще раз перемішати і залишити на 20-30 хвилин, щоб дріжджі підійшли шапочкою.

У тепле молоко добавити цукор, сіль, 1 ст. л. борошна, добре перемішати і добавити дріжджі

Яйця збити, добавити розтоплене вершкове масло, сметану, опару і все перемішати.

Яйця збити
добавити розтоплене вершкове масло, сметану, опару і все перемішати

Додаючи поступово борошно, замісити м’ яке тісто, воно може трішки липнути до рук.

Додаючи поступово борошно, замісити м' яке тісто

Залишити у теплому місці, щоб підійшло. Воно повинне збільшитись удвічі.

Для начинки почистити цибулю, порізати кубиками і обсмажити в олії до золотистого кольору.

почистити цибулю, порізати кубиками і обсмажити в олії

Добавити порізаний шпинат і смажити ще 1 хвилину, доки він не потемніє і не зменшиться в об’ємі.

Добавити порізаний шпинат і смажити ще 1 хвилину, доки він не потемніє

Яйця відварити. Коли охолонуть, натерти на великій тертці. Сир теж натерти на великій терці.

Змішати всі інгредієнти для начинки і посолити, поперчити за смаком.

Змішати всі інгредієнти для начинки і посолити, поперчити за смаком

Тісто , коли підійде, розділити на дві частини. Кожну частину розкочувати у ковбасу і порізати на шматки. Кожен шматок розкочуйте у млинець, покласти в середину начинку і защипнути краї.

Смажити пиріжки на сковорідці в достатній кількості олії до утворення золотистої скоринки з обох боків.

Смажити пиріжки на сковорідці

Приємного смаку!