» » Оригінальні закуски на День Народження

Оригінальні закуски на День Народження

Оригінальні закуски на День НародженняОригінальні закуски на День Народження

До вашої уваги оригінальні закуски на День Народження, які зможе приготувати будь-яка господиня і без яких неможливо уявити святковий стіл. Закуски - невід'ємна складова святкового столу, бо вони прикрашають і доповнюють свято.

Практично кожного року на День народження збираються всі найближчі для Вас люди, то хочеться урізноманітнити стіл новими рецептами і допоможуть в цьому закуски, рецепти з фото яких є на нашому сайті.

Більшість закусок прості в приготуванні, ви знайдете рецепти з фотографіями і покроковим описом. Яскраво і оригінально прикрашені закуски на день народження зроблять свято незабутнім і цікавим.

З рецептами закусок приведеними в цій статті ви зможете правильно скласти меню на день народження. До вашої уваги рецепти найкращих, смачних закусок на ваш вибір. Всі закуски обов'язково готуйте зі свіжих і корисних продуктів куплених заздалегідь.

Найбільш популярні закуски - різні види бутербродів і канапе. Також багато хто готує паштети і м'ясні рулети.

Як прикрасити закуску на День народження

Приготовлену страву можна викласти на листки салату - так закуска буде виглядати красиво. Яскраві кольори теж виділяють і прикрашають вашу страву - гілочки кропу, петрушки, різної зелені. Звичайні фаршировані яйця подайте у вигляді кораблика (шматочок сиру - вітрило, мачта - зубочистка).

Вибирайте закуски на свій смак, і нехай день народження пройде вдало та весело!


Рулетики з баклажанів з помідорами

Рулетики з баклажанів з помідорами

Підсмажені баклажани, фаршировані начинкою з майонезу, часнику та зеленню з додаванням помідора - виключно смачна закуска.

Інгредієнти
Баклажани 3 шт довжиною 15 - 17 см
Помідори 1 шт.
Майонез 4 ст.л.
Гірчиця 0,5 ч.л.
Часник 1 зубець
Сіль, перець, зелень кропу і петрушки

Приготування

Баклажани нарізаємо вздовж тонкими смужками, солимо і витримуємо 10-15 хвилин.
Промиваємо баклажани у воді і обсушуємо на паперовому рушникові. Обсмажуємо смужки в олії з обох боків до золотистого кольору.

Для начинки змішуємо майонез, подрібнений часник, подрібнену зелень і намазуємо обсмажені смужки з баклажанів.
Кладемо зверху порізаний помідор і закручуємо в рулет.
Цікава на вигляд, чудова закуска з баклажанів готова, прикрашаємо зеленню та подаємо на стіл



Курячий рулет з яєчним млинцем

Курячий рулет з яєчним млинцем

Курячий рулет з яєчним млинцем смачна закуска на святковий стіл: на Пасху, Різдво, день народження чи Новий рік.

Інгредієнти
Курячі стегенця 3 шт ( великі по 450-500 г. кожен)
Для начинки:
Яйця 4 шт (якщо великі можна 3 шт.)
Майонез 100 г.
Свіжі зелень, сіль, перець

Приготування

Спочатку миємо і просушуємо на паперовій серветці чи рушникові курячі стегенця.
Виймаємо кісточку. Як вийняти кістки дивіться відео тут.
Отримане м’ясо, накривши пакетом, відбиваємо, солимо, перчимо.

Кісточки що залишились від стегенець складаємо у каструлю, наливаємо води, солимо, кидаємо лавровий лист, духмяний перець і ставимо варитися на 30 хвилин.
Для начинки розбити у миску яйця, додати майонез, сіль, мелений перець за смаком і збити вінчиком у однорідну масу.
Смажимо на сковорідці 3 млинці, посипавши свіжою зеленню.

На відбите м’ясо викладаємо яєчний млинець і скручуємо у рулет.
Курячий рулет замотуємо у харчову плівку, потім зв’язуємо ниткою (після нитки я ще раз загорнула в харчову плівку вздовж, бо в мене виглядали не замотані кінці рулету).

Виймаємо з каструлі кісточки і кладемо туди рулети. Варимо рулети на маленькому вогні 1 годину. Вимикаємо вогонь і даємо рулетам охолонути у бульйоні.
Вийняти курячі рулети з бульйону та покласти зверху гніт і ставимо у холодильник на 6-8 годин, або на ніч.

Розрізаємо нитки виймаємо рулети з харчової плівки, перед подачею на стіл нарізаємо рулет пластинками товщиною приблизно 1 см, та прикрасити свіжою зеленню.
Такий чудовий та соковитий курячий рулет з яєчними млинцями вийшов - святкова закуска.



Рулет з лаваша з крабовими паличками

Рулет з лаваша з крабовими паличками

Рулет з лаваша з начинкою з крабових паличок сміливо замінює наскучивши бутерброди. Головний плюс в тому, що робиться рулет дуже швидко.

Інгредієнти
Лаваш тонкий 3 шт.
Зелень кропу і петрушки
Сир твердий 100 г.
Крабові палички 200 г.
Майонез

Приготування

Розстелити один лаваш, змазати його майонезом, посипати дрібно порізаною зеленню, змотати лаваш у рулет.
Розстелити другий лаваш, змазати його майонезом, посипати дрібно порізаними або натертими на середній тертці крабовими паличками.
Положити на край перший рулет із зеленню і змотати другий лаваш у рулет.

Розстелити третій рулет, змазати майонезом, посипати тертим сиром. Положити на край рулет із зеленню і крабовими паличками, змотати третій лаваш разом із першими двома у рулет.

Замотати рулет у харчову плівку і покласти в холодильник на 2 години. Подавати до столу - смачна закуска на свята.



Гарячі бутерброди в духовці

Гарячі бутерброди в духовці

Гарячі бутерброди в духовці готуються швидко - смачна закуска на день народження.

Інгредієнти
Хліб, батон
Ковбаса
Сир твердий
Цибуля
Майонез, кетчуп
Зелень
Вершкове масло

Приготування

Одну сторону хліба намазати вершковим маслом. Покласти хліб намазаною стороною до низу на форму для запікання.

Іншу сторону помазати змішаним навпіл кетчупом з майонезом.
Покласти зверху порізану кубиками ковбасу, цибулю, подрібнену зелень, натертий на мілкій тертці твердий сир.

Поставити запікатися бутерброди в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.



Фаршировані яйця з ікрою

Фаршировані яйця з ікрою

Фаршировані яйця з червоною ікрою - закуска дуже смачна, охайно виглядає, обов'язково сподобається шанувальникам червоної ікри.

Інгредієнти
4 яйця;
50 г вершкового сиру;
2-3 пера зеленої цибулі;
4 ст. л. лососевої ікри;
чорний мелений перець - за смаком

Приготування

Курячі яйця відваріть круто, охолодіть і очистіть.
Розріжте яйця навпіл, вийміть жовтки. Розімніть їх виделкою або натріть на дрібній тертці.

Змішайте жовтки з вершковим сиром. Якщо маса здасться сухий, додайте 1 ч. л. сметани або майонезу.
Дрібно наріжте зелену цибулю, додайте в жовткову масу і ретельно перемішайте.

Половинки білків заповніть начинкою.
Так як передбачається зверху начинки укласти ікру, зробіть в жовтках невеликі поглиблення за допомогою чайної ложки і заповніть їх ікрою лосося.



М'ясний рулет з яйцем в листковому тісті

М'ясний рулет з яйцем в листковому тісті

М'ясний рулет з яйцем в листковому тісті з хрусткою скоринкою приводить у захват. Приготуйте м'ясний рулет з яйцем смачна закуска на святковий стіл.

Інгредієнти
Фарш м’ясний 500-600 г.
Цибуля 1 шт.
Готове листкове тісто 500 г.
Яйця варені 3-4 шт.
Яйця сирі 2 шт. (1-в фарш; 1- для змащування)

Приготування

В фарш додаємо яйце, сіль, перець, терту цибулю, подрібнену свіжу зелень і все добре перемішуємо.
Відварені яйця чистимо і розрізаємо навпіл.
Листкове тісто розморожуємо. Зазвичай продається листове тісто пластинами 32х12 см по 250 гр приблизно кожне.

Беремо два листа, розкочуємо їх в ширину до 16-17 см кожне, потім з’єднуємо так щоб отримати лист розміром приблизно 32х34 см.
По середині викладаємо половину фаршу.

На фарш викладаємо половинки яєць. Вміщається таких половинок 6-8.
На яйця викладаємо іншу половину фаршу.
Тісто по бокам розрізаємо на смужки шириною приблизно 1,5 см і переплітаємо з цих смужок косу.

Зверху змащуємо яйцем, посипаємо кунжутом і ставимо випікатися у нагріту до 200-210 градусів духовку на 40-45 хвилин.
Смачний м'ясний рулет з яйцем готовий, гарно смакує як гарячий так і холодний.



М'ясний рулет «Ситий удав»

М'ясний рулет «Ситий удав»

М'ясний рулет «Ситий удав» - смачна холодна закуска до святкового столу - смак незвичний, вид оригінальний, продуктів не так вже й багато.

Інгредієнти
Фарш змішаний (свинина та яловичина) 0,5 кг.
Яйце 1 шт.
Цибуля 1 шт.
Сіль, перець
Для млинців:
Яйце 1 шт.
Молоко 1 ст.
Цукор 0,5 ст. л.
Сіль 0,5 ч. л.
Олія 1 ст. л.
Борошно 0,5 ст.
Для начинки млинців:
Гриби свіжі 200 г.
Цибуля 1 шт.
Морква 1 шт.
Сир твердий 70 г.
Майонез

Приготування

Спочатку приготуємо начинку для млинців. Для цього необхідно натерти моркву на велику тертку, цибулю, гриби порізати кубиками і обсмажити усе це до готовності на розігрітій сковорідці з олією.

Сир твердий натерти на великій тертці.
Далі приготуємо млинці. Для цього змішуємо усі інгредієнти для млинців. Із даної кількості інгредієнтів отримаємо 5 тонких млинців обсмажених на сковорідці діаметром 26 см.

Для приготування фаршу необхідно натерти цибулю на мілку тертку, додати її до фаршу. Туди ж додайте 1 яйце, сіль, перець і все ретельно перемішати.
На пергамент викладаємо фарш розміром приблизно 26х30 см.
Змащуємо млинці майонезом, викладаємо на них начинку і закручуємо у трубочку.

Викладаємо закручені млинці посеред фаршу у шаховому порядку: один з начинкою із грибів, другий із сиром. На низ кладемо 3 млинці, на верх 2 млинці.
Обережно підіймаючи краї пергаменту викладаємо фарш на верх млинців з однієї сторони, а потім з іншої і з'єднуємо краї фаршу між собою, формуючи рулет.

Змазуємо верх рулету майонезом і ставте випікатися у розігріту до 200 °C духовку на 40 хвилин.
Виймаємо готовий м'ясний рулет і даємо йому час вихолонути. До столу подавати холодним.



Яєчний рулет з плавленим сиром

Яєчний рулет з плавленим сиром

Яєчний рулет з плавленим сиром - будь-яка господиня буде в захваті від такого рулету. Доволі простий рецепт приготування та продукти можна знайти в кожному магазині.

Інгредієнти
Яйця 4шт.
Майонез 100 гр + 1 ст. л. в начинку
Твердий сир 30 г.
Часник 1-2 зуб.
Плавлені сирки 3 шт.
Свіжа зелень, сіль, перець.

Приготування

Для початку приготуємо сирний омлет.
Для цього візьмемо 4 яйця, 100 г майонезу, шматочок твердого сиру, сіль і перець.

У миску розбиваємо 4 яйця, додаємо майонез і спеції. Звичайним віночком (можна навіть виделкою) змішуємо все до однорідності.
Відразу в миску натираємо жменю твердого сиру і додаємо в омлетну масу.

Деко для запікання застилає промасленим папером або рукавом для запікання, змащеним олією. Краї паперу підверніть догори, щоб утворився бортик (так омлет не розтечеться по всьому листу).
Виливаємо тісто на деко і відправляємо запікатися. Випікаємо омлет близько 10-12 хвилин при 180 С.

Приготування начинки.
Беремо 3 плавлених сирка, майонез, кілька зубчиків часнику і свіжий кріп. Сирки натираємо на великій тертці. До сирків додаємо майонез і дрібку солі (це за умови, що майонез не надто солоний), подрібнений кріп.

Змащуємо омлет начинкою, скручуємо його в рулет, замотуємо у харчову плівку і кладемо у холодильник на 1 годину.
Дістаємо рулет з холодильника і нарізаємо на шматочки товщиною близько 1 см.



Скумбрія малосольна

Скумбрія малосольна

Скумбрія малосольна в домашніх умовах - зробити дуже легко, смачна святкова закуска

Інгредієнти
Скумбрія 1-2 шт.
Для розсолу:
Вода 1 л.
Цукор 1 ст. л.
Сіль 3-4 ст. л.
Лавровий лист 1-2 шт.
Духмяний перець 2 шт.
Перець горошком 4-5 шт.
Гвоздика 1-2 шт. ( за бажанням)

Приготування

У воду добавити всі інгредієнти для розсолу і довести до кипіння. Залишити щоб маринад вихолонув до кімнатної температури.
Скумбрію почистити, вийняти зябра, помити.
Залити рибу розсолом і поставити у холодильник на 24 години.
Готову малосольну скумбрію порізати шматочками, викласти на тарілку, збризнути олією і прикрасити зеленню з лимоном.
Смачна святкова страва готова!



Шампіньйони фаршировані куркою

Шампіньйони фаршировані куркою

Дуже смачна гаряча закуска з грибів, запечених з куркою і сиром.

Інгредієнти
Шампіньйони великі 10 шт.
Філе куряче 250 г.
Сир твердий 50-70 г.
Цибуля 1шт.
Майонез або сметана 1ст. л.
Сіль, перець за смаком
Олія

Приготування

Гриби помити, почистити шапку від шкірки.
Ніжку обережно відрізати і порізати маленькими кубиками.

Філе куряче, цибулю нарізати маленькими кубиками.
На сковорідці спочатку обсмажити порізане філе на протязі 4 хвилин, потім добавте порізані ніжки грибів, а через хвилини 2 порізану цибулю і смажте ще хвилин 5.

Пересипте гриби з куркою в миску, добавте майонез (сметану) і все ретельно перемішайте.
Шапки шампіньйонів викладіть на деко, застелене пергаментом, посоліть, поперчіть .

Викладіть зверху начинку і посипте тертим сиром.
Поставте запікатися у духовку, нагріту до 180 градусів на 15 хвилин.
Дістаньте гриби з духовки і відразу подавайте як гарячу закуску, смачно та святково.



Печінковий торт з грибною начинкою

Печінковий торт з грибною начинкою

Печінковий тортик - смачна прикраса будь-якого святкового столу. Печінковий торт з курячої печінки готується дуже просто - поїдається дуже швидко

ІнгредієнтиПечінка куряча 800 г.
Борошно 1 ст.
Молоко 1 ст.
Яйця 5 шт.
Цибулина 1 шт.
Перець, сіль, олія
Для начинки:
Гриби свіжі 300 г,
Морква 1 шт.
Цибуля 1 шт.
Майонез

Приготування

Подрібніть печінку у блендері або через м’ясорубку.
Додайте до подрібненої печінки борошно, молоко, збиті виделкою яйця, натерту на мілкій тертці цибулю, посоліть, поперчіть і все добре вимішайте.

Із отриманого тіста смажте на маленькій сковороді пляцки з обох боків, з розрахунку 1 черпак тіста на сковорідку.
Для начинки поріжте мілко гриби, натріть на великій тертці моркву, поріжте кубиками цибулю, посоліть, поперчіть і смажте все на сковороді до готовності.

Далі візьміть один пляцок печінкового торту покладіть на тарілку помажте майонезом і покладіть трішки начинки.
Так викладайте до тих пір, доки торт не буде складатися з 4-5 пляцків. Зверху торт можна прикрасити тертими яйцями або сиром.



Сир твердий домашній

Сир твердий домашній

За нашим рецептом виходить смачний, з ніжним смаком сир в домашніх умовах, без домішок та барвників.

Інгредієнти
Домашнє молоко 1 л.
Домашній сир 1 кг.
Масло 100 г.
Жовтки з яєць 2 шт.
Сіль 1 ч. л.
Сода 1 ч. л.

Приготування

Візьміть антипригарний посуд. Налийте молоко та доведіть до кипіння.
Домашній сир розім'яти виделкою і додати в молоко. Варимо приблизно 10 хвилин постійно помішуючи.
Відкинути зварений сир через марлю та мілке сито. Сироватка яка залишається знадобиться на приготування смачних млинців.

Виделкою розімніть жовтки та масло, після чого додайте сіль та соду.
З'єднати все разом і варити в каструлі на протязі 5 хвилин постійно помішуючи, це для того щоб маса стала однорідною.
По закінченню знімаємо з вогню і кладемо сир у лоток.
Після того як сир вихолоне поставити у холодильник на 2 години.

Сир твердий дуже корисний, на відміну від магазинного. Я спочатку спробувала цей рецепт на 0,5 кг домашнього сиру і в мене вийшло 330 грамів готового твердого сиру (кількість готового продукту буде залежати від домашнього сиру, чим краще його віджали тим більше буде твердого сиру).



М'ясо по-французьки з свинини

М'ясо по-французьки з свинини

Сьогодні м'ясо по-французьки з свинини приготовлене в духовці займе першу позицію на святковому столі.

Інгредієнти
М’ясо 0,5-0,7 кг. (свиняча вирізка)
Цибуля 2-3 шт.
Майонез 100-150 г.
Сир твердий 100 г.
Сіль, перець

Приготування

М’ясо потрібно порізати шматками товщиною приблизно 1 см.
Кожен шматок відбити з обох боків. Посолити, поперчити і залишити на 5-10 хвилин.
Застелити форму для запікання пергаментом або помазати маслом вершковим і викласти зверху відбиті шматки м’яса.

Цибулю нарізати тонкими кільцями і не розділяючи викласти поверх м’яса. Зверху сіточка майонезу.
Поставити запікатися у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Потім посипати тертим твердим сиром і знову поставити запікатися на 10-15 хвилин, щоб сир розтопився і зарум’янився.
Дістаємо готове м'ясо з духовки, гарно поєднується з будь-яким гарніром. Соковите, ніжне та м'якеньке м'ясо вийшло.



Паштет із свинини

Паштет із свинини

Домашній паштет із свинини і печінки має вишуканий смак та аромат.

Інгредієнти
Щоковина свиняча 1 кг.
Печінка свиняча 1 кг.
Цибуля 1 шт.
Масло вершкове 150-200 г.
Сіль, перець горошком

Приготування

Щоковину, печінку добре промити і покласти у чашу мультиварки.
Щоковину, печінку добре промити і покласти у чашу мультиварки скороварки

Покласти цибулю лавровий лист, сіль (1 ст.л), перець і почищену цілу цибулю. Включити режим ТУШКУВАННЯ на 40 хвилин.

Після сигналу про закінчення відкрити кришку мультиварки і залишити, щоб охолонуло до кімнатної температури.
Щоковину, печінку і цибулю дістати з чаші мультиварки і перемолоти на м'ясорубці.

Якщо суміш буде дуже густою, можна добавити юшки, в якій варилися щоковина і печінка. Сформувати 4-6 ковбасок.
Сформувати 4-6 ковбасок

На поліетиленовий пакет або харчову плівку викласти частину масла і розмазати по поверхні.
В середину покласти ковбаску з паштету і завернути пакет. Покласти паштет у холодильник на 6-8 годин.

Подавати до столу можна окремо, порізавши ковбаску на шматочки, або намазати ним грінку чи хліб.
Якщо паштету зробили багато краще зберігати його в морозилці, перед споживання на ніч дістати і покласти в холодильну камеру.

Поживний та смачний домашній паштет з свинячої голови, печінки готовий.



Закуска «Курячі кульки»

Закуска «Курячі кульки»

Ніжна закуска «Курячі кульки» готується досить швидко, гарно виглядає, має чудовий смак та аромат

Інгредієнти
Філе куряче 300 г.
Сир твердий 200 г.
Волоські горіхи 100 г.
Часник 1-2 зубці
Майонез

Приготування

Відварити куряче філе, коли охолоне, порізати маленькими кубиками.
Твердий сир натерти на маленькій тертці.
Змішати порізане філе з натертим сиром, добавити майонез і подрібнений часник, все ретельно перемішати. Сформувати кульки діаметром приблизно 2 см.

Волоські горіхи подрібнити у блендері. Обваляти кульки у подрібнених горіхах.
Красиво викладаємо на тарілку і подаємо на стіл притрусивши мілко рубаним кропом або іншою зеленню.


Схожі рецепти

Закуска «Курячі кульки»
Ніжна закуска «Курячі кульки» готується досить швидко, гарно виглядає, має чудовий смак та аромат. До вашої уваги рецепт з фото приготування святкової закуски з курячим філе, твердим сиром і горіхами. Така холодна закуска підійде для приготування на Новий рік, День народження та інші свята.
Новорічне меню 2017
Складати святкове Новорічне меню 2017 рік треба завчасно, враховуючи при цьому смаки Господаря року Півня і смаки ваших рідних і близьких. Новий Рік особливе свято в році, якого з нетерпінням чекають діти і дорослі. Тож давайте разом дізнаємось, яким повинне бути новорічне меню 2017, основні
Як оригінально прикрасити салат олів'є на Новий рік
Іноді можна почути думку, що від Олів'є на Новий рік багато хто вже втомився. Мовляв, скільки можна ставити на стіл цей звичний, традиційний і такий простий за складом інгредієнтів салат. Але новорічні традиції створювалися не для того, щоб від них можна було легко відмовлятися.
М'ясний рулет «Ситий удав». Холодні закуски на святковий стіл
М'ясний рулет «Ситий удав» - смачна холодна закуска до святкового столу. Спробуйте приготувати цей м'ясний рулет на Новий рік або день народження - смак незвичний, вид оригінальний, продуктів не так вже й багато. Любителям млинців дуже сподобається цей святковий м'ясний рулет приготовлений в
Закуска сирна на помідорах
Як приготувати сирну закуску на помідорах? Простий рецепт приготування холодної закуски. Смачна сирна закуска зможе прикрасити святковий стіл, а також стане стравою на кожен день.
Кошики зі шинки з яйцями
Кошики зі шинки з яйцями - це гарячі закуски святкові, які готують на Великдень, але можна ці закуски готувати і кожного дня. Рецепт гарячої закуски приготовленої в духовці.

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору