Плавлений сир з грибами

Плавлений сир з грибамиПлавлений сир з грибами

Плавлений сир з грибами зробити легко з домашнього сиру. Цікавий варіант смачної закуски на кожен день з грибами і зеленню. Рецепт плавленого сиру в домашніх умовах, фото і покрокове приготування.

Інгредієнти

  • Сир домашній 500 г.
  • Яйця 2 шт.
  • Сметана 2-3 ст.л. (домашня)
  • Якщо нема сметани, додати вершкове масло
  • Сода 1 ч. л. (без гірки)
  • Сіль 1 ч. л.
  • Гриби свіжі 200 г.
  • Свіжа зелень

Рецепт приготування

Сир, яйця, сметану, соду, сіль, перетираємо блендером і ставимо на маленький вогонь плавитися.

Сир, яйця, сметану, соду, сіль додаємо в каструлю

перетираємо блендером і ставимо плавитись

Гриби нарізаємо маленькими кубиками і ставимо смажитися на сковорідці з доданням олії до готовності.

Гриби нарізаємо маленькими кубиками і ставимо смажитися на сковорідці з доданням олії до готовності.

Коли сир повністю розплавиться, додаємо готові гриби і нарізану мілко зелень.

сир повністю розплавиться, додаємо готові гриби і нарізану мілко зелень

Все перемішуємо і виливаємо у форми, можна і в скляну банку.

виливаємо у форми

Даємо сирові повністю вихолонути і ставимо у холодильник.

Для пікантності можна добавити пару зубчиків часнику, за смаком (подрібнених).

Готовий плавлений сир з грибами і зеленню намазуємо на хліб та смакуємо з будь-якою першою стравою.

плавлений сир з грибами і зеленню намазуємо на хліб

Приємного смаку!