Маринована цибуля

Маринована цибуляМаринована цибуля
Смачна маринована цибуля гарно підійде для приготування салатів (вінегрет, мімоза, квашена капуста, салати з оселедцем), шашлику, першим стравам, грибів. Цибуля маринована за цим рецептом має кисло-солодкий смак і зовсім не гірка.
Простий рецепт швидкого маринування цибулі до вашої уваги.

Перший варіант маринаду

Цибуля маринована з оцтом.

Інгредієнти:
 Цибуля ріпчаста – 3 шт. середні (приблизно 250 г)
 Вода холодна – 250 мл.
 Оцет 9% – 70 г. (7 ст.л.)
 Цукор – 50 г. (3 ст.л.)
 Сіль – 10 – 15 г. (0,5 ст.л.)
Зелень – за смаком

1. Зробити маринад: змішати з водою сіль, цукор, оцет. Кип’ятити маринад не потрібно. Воду можете брати звичайну вже кип’ячену або просто питну охолоджену.

2. Нарізати цибулю, яку будемо маринувати, так, як вам подобається (я зазвичай ріжу кільцями або півкільцями). Я зазвичай шаткую півкільцями.

Цибуля маринована з оцтом

3. Складаємо цибулю в банку або іншу зручну для вас ємність, заливаємо маринадом, щоб повністю покривав цибулю.

Цибуля маринована з оцтом

Поставити цибулю в холодильник на 30 хвилин.

Другий варіант маринаду

Отже, крім оцту, швидко замаринувати цибулю можна в лимонному соці.

Інгредієнти:
 Сік одного лимона
 Вода – 50 мл води (температура приблизно 50 градусів)
 Сіль – 1 ч. л.
 Цукор – 1 ч. л.
 Олія – 1 ч. л.
 Перець чорний мелений

Все гарненько змішуємо і заливаємо цибулю так, щоб маринад повністю його покрив. Маринована цибуля швидко буде готова – всього близько 20 – 30 хвилин, поки охолоне до кімнатної температури.

Як бачите, маринована цибуля готується швидко і просто!

Цибуля маринована з оцтом

Приємного смаку!