Домашній плавлений сир

Домашній плавлений сирДомашній плавлений сир
Домашній плавлений сир приготовлений своїми руками особливо до вподоби дітям, коли намазуєш ним хліб зранку. Покроковий кулінарний рецепт плавленого сиру з домашнього сиру, поради щодо приготування та фото.
Готувати домашній плавлений сирок досить просто і не займає багато часу, та виходить ніжний, густий сир, який я не боюсь давати дітям, без домішок та консервантів. Смачний плавлений сир зроблений вдома – це смачна закуска на кожен день до сніданку.

Інгредієнти

  • Сир домашній 500-600 г.
  • Яйце 1 шт.
  • Сода 0,5 ч.л.
  • Вершкове масло 70 г.
  • Сіль 1 ч.л.

Плавлений сир рецепт

Висипаємо всі інгредієнти в каструлю, добре перетираємо блендером.

плавлений сир рецептплавлений сир рецепт

плавлений сир рецептплавлений сир рецепт

Поставити суміш варитись на маленький вогонь. Сир постійно потрібно мішати – він на дні і по бокам плавиться швидше.

Варимо до тих пір, поки сир не розплавиться повністю, приблизно 20-30 хвилин.

плавлений сир рецептплавлений сир рецепт

Переливаємо у банки і залишаємо, щоб повністю охолонув. Потім поставити у холодильник. З даної кількості інгредієнтів отримаємо 550-700 мл дуже смачного домашнього плавленого сиру.

плавлений сир рецептплавлений сир рецепт

Приємного смаку!