Ікра кабачкова

Ікра кабачковаІкра кабачкова
Ікра кабачкова перевірений рецепт з фото та порадами правильного консервування. Кабачкова ікра знаменита закуска з кабачків. Приготування кабачкової ікри не відніме у вас багато часу, а готова ікра кабачкова нікого не залишить байдужим.
Ну а тим, кому подобається ікра кабачкова як в магазині, рецепт нашого сайту розкаже, як зробити ікру кабачкову яскравою і пікантною.

Інгредієнти

  • Кабачки 2,5 кг.
  • Морква 5 шт. (або 500 г.)
  • Цибуля 5 шт. (або 400 г.)
  • Болгарський перець 1 кг.
  • Помідори 1,5 кг.
  • Часник 1 головка
  • Цукор 2 ст. л. (або за смаком)
  • Сіль 2 ст. л. (або за смаком)
  • Олія 0,5 л.
  • Оцет 3 ст. л.

Рецепт приготування кабачкова ікра:

Цибулю почистити і порізати кубиками.

Ікра кабачкова

Ікра кабачкова

Налити у велику каструлю 0,5 літра олії і додати різану цибулю. Поставити на вогонь і пасерувати 15 хвилин як закипить. Періодично помішуйте.

Ікра кабачкова

Ікра кабачкова

Помити моркву, натерти на великій тертці. Додати у каструлю через 15 хвилин і теж пасерувати 15 хвилин, тепер все разом. Не забувайте помішувати.

Ікра кабачкова

Ікра кабачкова

Помідори помити, зняти шкірку (закип’ятить окремо в каструлі воду, опустіть помідори на 10-15 секунд, виймаємо і можна знімати шкірку. Ті помідори на яких вона не лопнула сама, зробіть надріз ножем, а далі шкірка добре знімається.). Порізати помідори великими кубиками.

Ікра кабачкова

Часник почистити, порізати кубиками.

Ікра кабачкова

В мисці змішати помідори, часник, сіль, оцет, цукор.

Ікра кабачкова

Як пройшло 15 хвилин пасерування цибулі та моркви, додати суміш помідорів зі спеціями. Перемішати, і все разом поварити 5 хвилин, як закипить.

Ікра кабачкова

Помити кабачки, зрізати шкірку і нарізати кубиками.

Ікра кабачкова

Ікра кабачкова

Перець помити, вичистити насіння з середини, накришити кубиками.

Ікра кабачкова

Ікра кабачкова

Як все разом варилося 5 хвилин додаємо різані кабачки і перець.

Ікра кабачкова

Все добре перемішуємо та як закипить варити 1 годину на невеликому вогні, періодично перемішуйте.

Ікра кабачкова

По закінченню збити всі інгредієнти за допомогою блендера на протязі 2 хвилин (суміш повинна вийти однорідною).

Ікра кабачкова

Ставимо на вогонь, накриваємо каструлю кришкою і прокип’ятити 2 хвилини.

Ікра кабачкова

Помити та простерилізувати банки і кришки. Гарячу кабачкову ікру розливаємо по банках та закручуємо кришками.

Ікра кабачкова

Поставити охолоджуватись. З даної кількості інгредієнтів вийшло 3 літрові, та 3 півлітрові банки смачної кабачкової ікри на зиму.

Ікра кабачкова

Приємного смаку!