Мариновані огірки з кропом

Мариновані огірки з кропомМариновані огірки з кропом
Мариновані огірки з кропом на зиму – рецепт консервації з фото та порадами.
Звичайно, у кожного свій смак і свої рецепти заготівель на зиму, але рекомендую спробувати мій консервований салат з огірків з кропом.
Він добре підійде для приготування зимових салатів і особливо – як окрема закуска. Зробимо салат з огірків і кропу на зиму щоб він гострим і ніжним на смак одночасно.

Інгредієнти

  • Огірки 2 кг.
  • Олія 150 мл.
  • Цукор 150 г.
  • Сіль 1 ст. ложка
  • Оцет 9% 150 мл.
  • Чорний мелений перець 1 ст. ложка
  • Зелень кропу різана 100 г.

Рецепт приготування мариновані огірки з кропом:

Огірки будь-якої величини добре вимити, порізати довгими часточками, так щоб висота шматочка містилася в півлітрову банку.

Мариновані огірки з кропом

Мариновані огірки з кропом

Змішати всі інгредієнти (олію, цукор, сіль, зелень, оцет і перець) і додати до огірків. Все гарненько перемішати, накрити кришкою або рушником і залишити на ніч або на 10-12 годин, щоб пустило сік.

Мариновані огірки з кропом

Банки і кришки простерилізувати. Коли салат настоявся і вже з’явився сік, огірки вертикально і щільно розкласти в банки, залити соком, накрити кришками.

Мариновані огірки з кропом

Поставити стерилізуватися в каструлю з водою на 10 хвилин після закипання води. Банки у воді повинні занурюватися не вище, ніж на 2/3 висоти.

Мариновані огірки з кропом

Через 10 хвилин дістаємо банки, закручуємо, ставимо догори дном і тепло вкутуємо. З позначеного кількості інгредієнтів у нас вийшло чотири півлітрових банки огірків.

Мариновані огірки з кропомМариновані огірки з кропом

Сподіваюся, що ці мариновані огірки доставлять Вам взимку таке ж задоволення, як і нам.

Приємного смаку!