Великодня закуска

Великодня закускаВеликодня закуска
Великодня закуска зробить ваш пасхальний стіл гарним, а оригінальна страва буде до вподоби гостям та рідним. Рецепт великодньої закуски з покроковим описом.
Заливні яйця до Великодня справді смачна страва на Пасху.

Інгредієнти

  • 10 яєць
  • 20 г желатину
  • 3 курячі гомілки
  • 70 г копченої яловичини
  • 2 невеликі моркви
  • 1 зелений солодкий перець
  • 2 ст. л. консервованої кукурудзи
  • 1 цибулина
  • зелень кропу рослинне масло сіль

Рецепт приготування Великодньої закуски:

Курячі гомілки, крупно нарізану цибулю і 1 морквину залити 0.5 л холодної води і зварити бульйон. Готовий бульйон процідити, м’ясо зняти з кісток. Другу моркву зварити в шкірці, остудити і очистити. Желатин замочити в 50 мл холодної води.

Великодня закуска

Яйця ретельно вимити, ножицями з гострими кінчиками обережно проколоти їх з тупого кінця і вирізати невеликий кружечок шкаралупи. Вміст яєць вилити в миску (і використовувати для приготування інших страв).

Великодня закуска

Яєчні шкарлупки обдати зсередини окропом і, після того як вони висохнуть, змастити внутрішню поверхню рослинною олією.

Стручок солодкого перцю і відварену моркву нарізати дрібними кубиками (розміром з кукурудзяне зернятко). Відварну курку і копчену яловичину також нарізати дрібними кубиками.

Великодня закуска

На дно яєчних шкаралуп покласти гілочки кропу і розкласти кубики моркви. Потім викласти курку з яловичиною і консервовану кукурудзу.

Великодня закуска

Набряклий желатин розчинити в 1 склянці гарячого бульйону.

Великодня закуска

Влити бульйон з желатином в яєчні шкарлупки так, щоб він ледь покрив кукурудзу.

Великодня закуска

Викласти в шкарлупки нарізаний солодкий перець і додати необхідну кількість бульйону.

Помістити закуску в холодильник і залишити до застигання. Перед подачею «яйця» акуратно очистити від шкаралупи і розставити в підставки для яєць або тарталетки.

Приємного смаку!