» » Паштет на Пасху

Паштет на Пасху

Паштет на ПасхуПаштет на Пасху
Смачний паштет на Пасху з свинини та курятини. Покроковий рецепт з фото паштету до свята Великодня.Дуже смачна закуска та має гарний вигляд.

Інгредієнти

  • тісто:
  • 250 г борошна
  • 125 г масла
  • 1 щіпка солі
  • паштет:
  • 250 г свинячої корейки
  • 125 г свинячої груднинки
  • 1 курка (вагою близько 1 кг)
  • 125 г курячої печінки
  • 4 варені яйця
  • 2 ст. л. масла
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 14 г желатину
  • 1 бутон гвоздики
  • 70 мл коньяку
  • сіль, перець, кориця, тертий мускатний горіх за смаком
  • олія

Рецепт приготування паштету:


Замісити тісто з додаванням 1 склянки холодної води. Скачати його в кулю і покласти в холодильник на півгодини.

Паштет на Пасху


Пропустити через м'ясорубку груднинку, печінку (4 шматочки відкласти) і цибулю. Фарш приправити, додати подрібнену гвоздику і добре вимішати.

Паштет на Пасху


Свинину нарізати маленькими шматочками, м'ясо курки відокремити від кісток і шкіри і нарізати. У сковороді розігріти по 1 ст. л. вершкового і рослинного масла і обсмажити курку, свинину і залишки курячої печінки.

Паштет на Пасху


Форму вистелити пергаментом і змастити вершковим маслом. Від тіста відокремити 1/3. решту розкачати в тонкий пласт і викласти у форму. На тісто викласти 1/2 фаршу і яйця.

Паштет на Пасху


Розкласти свинину, курку і печінку, зверху викласти залишився фарш. Залишилося тісто розкачати, накрити фарш, защипати краї.

Паштет на Пасху


Зверху зробити 2-3 отвори і вставити в них трубочки з фольги. Випікати паштет 50 хвилин при 180-200 °. Вийняти з духовки і остудити.

Желатин замочити в 2 ст. л. води і розпустити, змішати з коньяком, влити в отвори через трубочки і дати застигнути.

Паштет на Пасху


Порада
Для того щоб під скоринкою з тіста утворився шар желе, в отвори (після застигання першої порції желатину) потрібно влити додаткову кількість желатину з коньяком так, щоб його було видно через отвори в тісті.

Приємного смаку!
Джерело рецепту журнал Смачні рецепти №4 2013

Схожі рецепти

Паштет з курячої печінки
Це домашній паштет з курячої печінки дуже ніжний і смачний, а його приготування багато часу не займе! Печінковий паштет - відома закуска як для повсякденного, так і для святкового столу. Сподіваємося, вам сподобається пропонований рецепт класичного паштету з курячої печінки з маслом і овочами.
Торт з риби
Торт з риби - святкова рибна закуска з червоною рибою. Смачний рибний торт рецепт приготування з фото. З ніжним смаком торт з риби можна готувати на свята та на кожен день.
Великодня закуска
Великодня закуска зробить ваш пасхальний стіл гарним, а оригінальна страва буде до вподоби гостям та рідним. Рецепт великодньої закуски з покроковим описом. Заливні яйця до Великодня справді смачна страва на Пасху.
Вареники з капустою та грибами
Вареники з капустою та грибами - смачна пісна страва на святий вечір. Дізнайтесь рецепт вареників на воді - смачні, різдвяні вареники. Пісні вареники з грибами та капустою рецепт приготування з фото.
Куряча ковбаса з печінкою
Куряча ковбаса в домашніх умовах легко готується, смачна та ароматна. Рецепт курячої ковбаси з печінкою, відварена у воді. Домашня ковбаса з курятини швидкого приготування виходить надзвичайно смачною, а найголовніше - без всяких шкідливих добавок!
Рулет з курячої печінки
Смачна закуска на кожен день та на святковий стіл, а також хороше рішення для сніданку. Рулет виходить м'яким, ніжним, в начинці приємно відчувається смак сиру. Простий рецепт з фото приготування рулету з курячої печінки в домашніх умовах.

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору