Паштет на Пасху

Паштет на ПасхуПаштет на Пасху
Смачний паштет на Пасху з свинини та курятини. Покроковий рецепт з фото паштету до свята Великодня.Дуже смачна закуска та має гарний вигляд.

Інгредієнти

  • тісто:
  • 250 г борошна
  • 125 г масла
  • 1 щіпка солі
  • паштет:
  • 250 г свинячої корейки
  • 125 г свинячої груднинки
  • 1 курка (вагою близько 1 кг)
  • 125 г курячої печінки
  • 4 варені яйця
  • 2 ст. л. масла
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 14 г желатину
  • 1 бутон гвоздики
  • 70 мл коньяку
  • сіль, перець, кориця, тертий мускатний горіх за смаком
  • олія

Рецепт приготування паштету:

Замісити тісто з додаванням 1 склянки холодної води. Скачати його в кулю і покласти в холодильник на півгодини.

Паштет на Пасху

Пропустити через м’ясорубку груднинку, печінку (4 шматочки відкласти) і цибулю. Фарш приправити, додати подрібнену гвоздику і добре вимішати.

Паштет на Пасху

Свинину нарізати маленькими шматочками, м’ясо курки відокремити від кісток і шкіри і нарізати. У сковороді розігріти по 1 ст. л. вершкового і рослинного масла і обсмажити курку, свинину і залишки курячої печінки.

Паштет на Пасху

Форму вистелити пергаментом і змастити вершковим маслом. Від тіста відокремити 1/3. решту розкачати в тонкий пласт і викласти у форму. На тісто викласти 1/2 фаршу і яйця.

Паштет на Пасху

Розкласти свинину, курку і печінку, зверху викласти залишився фарш. Залишилося тісто розкачати, накрити фарш, защипати краї.

Паштет на Пасху

Зверху зробити 2-3 отвори і вставити в них трубочки з фольги. Випікати паштет 50 хвилин при 180-200 °. Вийняти з духовки і остудити.

Желатин замочити в 2 ст. л. води і розпустити, змішати з коньяком, влити в отвори через трубочки і дати застигнути.

Паштет на Пасху

Порада
Для того щоб під скоринкою з тіста утворився шар желе, в отвори (після застигання першої порції желатину) потрібно влити додаткову кількість желатину з коньяком так, щоб його було видно через отвори в тісті.

Приємного смаку!
Джерело рецепту журнал Смачні рецепти №4 2013