Оселедець маринований «До свята»

Оселедець маринований «До свята»Оселедець маринований «До свята»
Оселедець маринований – смачна закуска на Новий рік 2015 та Різдвяні свята. Маринований оселедець простий рецепт приготування. Оселедець є обов’язковою стравою в новорічному меню 2015 року.

Інгредієнти

  • крупний оселедець —1 шт.
  • цукор — 50 г
  • морквина — 1 шт.
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • лимонний сік (або оцет)
  • лавровий лист
  • перець горошком
  • запашний перець
  • кориця
  • кріп

Рецепт приготування оселедця:

Вимочити оселедця в молоці або чаї, вийняти кістки.
Для маринаду: моркву нарізати кружечками, цибулю дрібно нашаткувати.

Додати цукор, лавровий лист, чорний перець горошком, корицю, запашний перець і кріп.

Усе це залити невеликою кількістю води і довести до кипіння.
Варити приблизно 5 хвилин. Зняти з вогню, додати лимонний сік (можна оцет), довести до кипіння, але не кип’ятити, зняти з вогню й охолодити.

Отримане філе цілком укласти в банку, залити маринадом і соняшниковою олією.

Поставити в прохолодне місце на добу. Оселедець готовий.
Якщо необхідно прискорити процес, розріжте філе на порційні шматки. Такий оселедець, якщо замочити на ніч, вранці можна подавати до столу.

Приємного смаку!
Джерело – Українська кухня від Заходу до Сходу