Квашена капуста

Квашена капустаКвашена капуста
Квашена капуста – простий рецепт смачної закуски на кожен день. Капуста квашена з морквою готується за 3 дні, та дуже корисна особливо взимку.
За цим рецептом з фото виходить смачна та хрустка капуста швидкого приготування.

Інгредієнти

  • капуста 2 кг.
  • морква 300 г.
  • перець горошком 12 шт.
  • лавровий лист 3 шт.
  • Розсіл на 1 літр води:
  • сіль 1 ст. л.
  • цукор 1 ст. л. з гіркою

Рецепт приготування квашеної капусти:

Квашена капуста

Капусту нашаткуйте дрібно, моркву натерти на тертці. Змішайте капусту з морквою в мисці.

Квашена капуста

Квашена капуста

В 1 літрі холодної води (я беру звичайну фільтровану воду) розчинити 1 столову ложку без гірки солі (тільки не йодованої) і 1 столову ложку з гіркою цукру.

Положити перемішану капусту з морквою щільно на 1/3 банки, насипте перець горошком (4 горошинки), лавровий лист і налийте трішки розсолу.

Квашена капуста

Заповнюйте так шарами банку до самого верху, заливаючи розсолом.

Квашена капуста

Наповнену капустою банку накрити зложеною в 2 рази марлею і залишити в теплі на 2-3 дні (влітку достатньо 2 дні). Банку треба поставити в будь-яку ємність в яку вона поміститься, так як при квашенні розсіл буде витікати через верх. Весь розсіл що витікає бажано заливати знову до банки з капустою.

Квашена капуста

Після цього прибрати в холодильник. Квашену капусту використовуйте як салат, начинку для пиріжків, для тушкування.

Квашена капуста

Приємного смаку!