Яблучний соус з хроном гарно поєднується з м’ясом, різними видами ковбаси і риби. Рецепт яблучного соусу з додавання тертого хрону, покроковий опис приготування.
Інгредієнти
- Яблука зелені 2 шт. великих
- Цукор 1 ст. л. з гіркою
- Сметана 200 мл.
- Сік лимона 1/2 шт.
- Хрін свіжий (тертий) 2 ст. л.
Рецепт приготування соусу
Яблука помийте, очистіть від шкірки, видаліть серцевину і наріжте невеликими шматочками.
Довести до кипіння яблука з цукром і з 2-ма ст. л. води у невеликому сотейнику. Потім зменшити вогонь до мінімуму і готувати близько 5 хвилин (яблука повинні стати м’якими).
Яблучну суміш протерти через сито, трохи охолодити, додати сметану і перемішати.
Додаємо сік лимона і хрін (натертий на середній тертці), добре перемішуємо.
Яблучний соус з хроном дуже ніжний по консистенції, має приємну кислинку і лимонний аромат. Оскільки добавка з хрону не істотна, то соус виходить не дуже гострим, його можна давати навіть дітям.
Соус служить відмінним доповненням до м’яса, риби, різних ковбасних виробів.
Приємного смаку!