Тісто для пиріжків на дріжджах

Тісто для пиріжків на дріжджахТісто для пиріжків на дріжджах
Тісто для пиріжків на дріжджах дуже смачне та просте в приготуванні. До вашої уваги дріжджове тісто для смажених пиріжків з вишнями. Популярний варіант тіста для смажених пиріжків з різними начинками.

Інгредієнти

  • Борошно 600 г.
  • Маргарин 50 г.
  • Молоко або вода 250 мл.
  • Яйця 2 шт.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Дріжджі 2 ч. л. (без гірки)
  • Цукор 4 ст. л.
  • Для начинки:
  • Свіжі вишні без кісточок

Рецепт приготування:

У тепле молоко добавити сіль, цукор, перемішати до розчинення цукру.
Добавити дріжджі , перемішати і залишити на 15-20 хвилин, щоб на поверхні молока утворилась шапка з дріжджів.

Тісто для пиріжків на дріжджахТісто для пиріжків на дріжджах

Окремо в миску просіяти борошно, добавити яйця, маргарин кімнатної температури.

Тісто для пиріжків на дріжджахТісто для пиріжків на дріжджах

Потім добавити молоко з дріжджами і замісити тісто. Має вийти м’яке тісто, може трішки липнути до рук.

Тісто для пиріжків на дріжджахТісто для пиріжків на дріжджах

Тісто накрийте рушником, та поставте у тепле місце на 1-1,5 години. Воно має збільшитись удвічі.

Тісто для пиріжків на дріжджахТісто для пиріжків на дріжджах

Потім розділити тісто на три – чотири частини. Кожну частину розкочуйте у ковбаску і розрізайте на шматки. Кожен шматок розкочувати у млинець.

Тісто для пиріжків на дріжджахТісто для пиріжків на дріжджах

Покласти в середину начинку і защипнути краї.

Тісто для пиріжків на дріжджахТісто для пиріжків на дріжджах

Обсмажити пиріжки на невеликому вогні з обох боків до рум’яної скоринки.

Тісто для пиріжків на дріжджахТісто для пиріжків на дріжджах

Тісто для пиріжків на дріжджахТісто для пиріжків на дріжджах

Приємного смаку!