» » Смачна паска на яєчних жовтках

Смачна паска на яєчних жовтках

паска на жовткахпаска на жовтках

Найсмачніша паска на яєчних жовтках, яку я готую кожного року на Великдень - м'якенька, ніжна, не розкришується і дуже смачна. Готувати таку паску не складно, ви і ваші рідні залишитесь задоволені смаком паски. Рецепт приготування паски на жовтках з покроковими фото.

Інгредієнти

  • Борошно 500-550 г.
  • Молоко 1 склянка на 250 мл.
  • Цукор 125-150 г.
  • Жовтки 7 шт. (6 у тісто, 1 для змащування)
  • Вершкове масло 100 г.
  • Свіжі дріжджі 50 г.
  • Родзинки 50-70 г.
  • Цедра 1/2 лимону
  • Сіль на кінчику ножа
  • Ванільний цукор 1 пак.

Рецепт приготування смачної паски

В миску налити 3-4 ст. л. теплого молока, добавити дріжджі, перемішати до повного розчинення дріжджів.

налити 3-4 ст. л. теплого молока, добавити дріжджі

Всипати 1 ст. л. цукру, 2 ст. л. борошна, перемішати, накрити рушником і залишити на 15-20 хвилин, до утворення шапки із дріжджів.

накрити рушником і залишити на 15-20 хвилин

Читайте також: Паски рецепти з фото

Родзинки промити, залити окропом на 5-7 хвилин, потім злити воду і родзинки просушити.

Родзинки промити, залити окропом

Жовтки збити з цукром за допомогою блендера.

Жовтки збити з цукром

Вилити решту теплого молока у підійшовшу опару, добавити жовтки, цедру лимону і перемішати.

Поступово додаючи просіяне борошно, замісити тісто, тісто буде липнути до рук. Вимішувати приблизно 15-20 хвилин.

додаючи просіяне борошно, замісити тісто

Добавити розтоплене вершкове масло і ще раз добре вимісити.

Добавити родзинки і ще раз вимісити.

добавити родзинки і ще раз вимісити
добавити родзинки і ще раз вимісити

Накрити рушником, поставити у тепле місце, приблизно на годину. За цей час тісто повинне збільшитись удвічі.

накрити рушником, поставити у тепле місце

Розкласти тісто у форми для запікання, заповнивши їх на третину, і залишити щоб паски добре підійшли у формі.

розкласти тісто у форми, заповнивши їх на третину
паски повинні підійти

Змазати жовтком зверху і поставити запікатися у нагріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.

змазати жовтком зверху

З даної кількості тіста виходить три паски розміром 11 х 12 см.

паски

Вийняти паску з духовки, коли охолоне, прикрасити зверху збитим білком і посипати посипкою.


Дуже смачна паска на жовтках готова, приємного смаку та веселих свят!

паска на жовтках
паска на жовтках

Схожі рецепти

Паска на жовтках
Паска на жовтках, рецепт якої я взяла із старої книги, виходить пишна, м'яка та дуже смачна. Приготувати Великодню паску на жовтках досить легко, на вигляд паска всередині яскраво жовтого кольору, завдяки жовткам. З цієї кількості інгредієнтів ви отримаєте 2 невеликих паски розміром 10х12 см.
Паска «Смачна»
Смачна та ніжна паска, ви будете в захваті від такої випічки. До вашої уваги рецепт ніжної та смачної паски, яку приготувати досить просто і легко. Зовсім скоро Великдень тому спробуйте!
Заварна паска
Заварна паска виходить повітряна, пориста, запашна завдяки заварному тісті на молоці. Така смачна паска може зберігатись більше тижня, залишаючись свіжою та ароматною. Простий рецепт приготування Великодньої паски на заварному тісті, покрокові фото.
Паска «Святкова»
Паска святкова просто чудова - пахуча, м'якенька, пухкенька, смачна! Є безліч рецептів пасок, але святкова паска на мій погляд найкраща до Великодня. Ароматна, з освіжаючим смаком, дуже добра паска. Дивіться рецепт з фото приготування паски святкової. З цієї порції інгредієнтів у мене вийшло 2
Добра паска
Дуже добра паска до Великодня - пухка, з ніжним смаком. Рецепт доброї паски, поради щодо приготування тіста та випікання паски. Дізнайтесь як приготувати добру паску рецепт з фото. З цієї порції інгредієнтів виходить 2 паски (1 форма висотою 10,5 см діаметр 12 см, друга форма висотою 8,5 см
Паска на вершках
Пасха виходить пишною та апетитною з приголомшливим ароматом. Спробуйте приготувати смачну паску на вершках, традиційний рецепт паски з покроковим описом.

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору