Смачна паска на яєчних жовтках

паска на жовткахпаска на жовтках

Найсмачніша паска на яєчних жовтках, яку я готую кожного року на Великдень – м’якенька, ніжна, не розкришується і дуже смачна. Готувати таку паску не складно, ви і ваші рідні залишитесь задоволені смаком паски. Рецепт приготування паски на жовтках з покроковими фото.

Інгредієнти

  • Борошно 500-550 г.
  • Молоко 1 склянка на 250 мл.
  • Цукор 125-150 г.
  • Жовтки 7 шт. (6 у тісто, 1 для змащування)
  • Вершкове масло 100 г.
  • Свіжі дріжджі 50 г.
  • Родзинки 50-70 г.
  • Цедра 1/2 лимону
  • Сіль на кінчику ножа
  • Ванільний цукор 1 пак.

Рецепт приготування смачної паски

В миску налити 3-4 ст. л. теплого молока, добавити дріжджі, перемішати до повного розчинення дріжджів.

налити 3-4 ст. л. теплого молока, добавити дріжджі

Всипати 1 ст. л. цукру, 2 ст. л. борошна, перемішати, накрити рушником і залишити на 15-20 хвилин, до утворення шапки із дріжджів.

накрити рушником і залишити на 15-20 хвилин

Читайте також: Паски рецепти з фото

Родзинки промити, залити окропом на 5-7 хвилин, потім злити воду і родзинки просушити.

Родзинки промити, залити окропом

Жовтки збити з цукром за допомогою блендера.

Жовтки збити з цукром

Вилити решту теплого молока у підійшовшу опару, добавити жовтки, цедру лимону і перемішати.

Поступово додаючи просіяне борошно, замісити тісто, тісто буде липнути до рук. Вимішувати приблизно 15-20 хвилин.

додаючи просіяне борошно, замісити тісто

Добавити розтоплене вершкове масло і ще раз добре вимісити.

Добавити родзинки і ще раз вимісити.

добавити родзинки і ще раз вимісити
добавити родзинки і ще раз вимісити

Накрити рушником, поставити у тепле місце, приблизно на годину. За цей час тісто повинне збільшитись удвічі.

накрити рушником, поставити у тепле місце

Розкласти тісто у форми для запікання, заповнивши їх на третину, і залишити щоб паски добре підійшли у формі.

розкласти тісто у форми, заповнивши їх на третину
паски повинні підійти

Змазати жовтком зверху і поставити запікатися у нагріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.

змазати жовтком зверху

З даної кількості тіста виходить три паски розміром 11 х 12 см.

паски

Вийняти паску з духовки, коли охолоне, прикрасити зверху збитим білком і посипати посипкою.

Дуже смачна паска на жовтках готова, приємного смаку та веселих свят!

паска на жовтках
паска на жовтках