Пляцок маковий з вафлями

Пляцок маковий з вафлямиПляцок маковий з вафлями

Ніжний маковий пляцок з вафлями стане кращою домашньою випічкою на вашому святковому столі. Маковий корж з горіхами і родзинками виходить м’якенький і смачний. Пляцок складається з трьох шарів: спочатку вафлі перемазані шоколадною помадкою, потім маковий корж і знову вафлі, всі шари перемазані ніжним масляним кремом зі згущеним молоком.

Інгредієнти

  • Яйця 5 шт.
  • Цукор 1 склянка
  • Сода 1 ч. л. без гірки
  • Амоній 1 ч. л. без гірки
  • Борошно 1 склянка (якщо яйця великі можна на 1-2 ст. л. більше)
  • Мак сухий 1 склянка
  • Горіхи 1 склянка
  • Родзинки 200 г.
  • Вафлі 4 листи
  • Помадка для вафель
  • Сметана 9 ст. л.
  • Цукор 9 ст. л.
  • Какао 9 ст. л.
  • Крем
  • Масло вершкове 400 г.
  • Варене згущене молоко 370 г.
  • Форма 23х35 см

В рецепті використовувалась склянка ємністю 250 грамів.

Рецепт приготування маковий пляцок з вафлями

Яйця збити з цукром.

Яйця збити з цукром
збити яйця

В 1 ст. л. сметани добавити соду, амоній, перемішати, вилити до збитих яєць.

В 1 ст. л. сметани добавити соду, амоній, перемішати

Добавити борошно, і ще раз збити.

Добавити борошно, і ще раз збити

Додаємо подрібнені ножем горіхи, сухий мак, промиті і добре просушені родзинки, і добре все перемішати ложкою.

Додаємо подрібнені ножем горіхи, сухий мак, родзинки

Тісто по консистенції буде , як густа сметана.

Тісто по консистенції буде , як густа сметана

Форму для випічки застеліть пергаментом і змажте олією. Нагріти духовку до 180 градусів і поставити форму з тістом на 30-35 хвилин, випікати до готовності.

випікати до готовності

Для помадки в каструлю викласти сметану, цукор і какао, поставити на маленький вогонь і довести до кипіння, забрати з вогню і залишити, щоб вистигала.

помадка з какао
помадка з какао

Для крему збити вершкове масло, продовжуючи збивати, добавити поступово згущене молоко.

Для крему збити вершкове масло і згущене молоко
Для крему збити вершкове масло і згущене молоко

Один лист вафель мазати помадкою і накрити другим листом. Аналогічно зробити з двома іншими листами.

Один лист вафель мазати помадкою
накрити другим листом

Два листи вафель, змащених між собою помадкою покласти на низ. Помазати зверху масляним кремом, покласти маково-горіховий корж.

 Два листи вафель змазати зверху масляним кремом

Помазати масляним кремом і накрити вафельними листами, змазаними між собою помадкою.

Помазати масляним кремом і накрити вафельними листами

Залишити пляцок для просочування на 6-8 годин.

Смачний маковий пляцок з вафлями готовий, розрізаємо на порційні шматки та смакуємо з улюбленими напоями.

маковий пляцок з вафлями готовий
маковий пляцок з вафлями

Приємного смаку!