Ватрушки з сиром

Ватрушки з сиромВатрушки з сиром
Ватрушки з сиром рецепт приготування в домашніх умовах. Дізнайтеся як приготувати ватрушки з сиром., покроковий опис рецепту.

Інгредієнти

  • борошно вищого ґатунку 3 склянки
  • вершкове масло 100 г.
  • яйця 1 шт.
  • сухі дріжджі 2 ч. л.
  • молоко 3/4 склянки
  • цукор 3 ст. л.
  • сіль 1/2 ч. л.
  • Начинка для ватрушки:
  • сир жирний 500-600 г.
  • Сметана, цукор за смаком
  • цедра 1 лимона
  • яйце 1 шт.

Рецепт приготування ватрушок:

Для дріжджового тіста борошно просіяти. В тепле молоко додати 5 ст. л. борошна, 1 ст. л. цукру і дріжджі. Перемішати, накрити і залишити на 30 хв.

Борошно, м’яке масло, яйце, цукор, сіль і опару перемішати в мисці. Вимішувати доти, поки тісто не перестане липнути до рук.

Тісто перекласти в чисту миску, накрити плівкою і прибрати в холодильник на ніч.

Коли тісто підійшло, його треба пом’яти, викласти на присипану борошном дошку і поділити на шматочки.

Качаємо з тіста кульки і залишимо для підйому. Сир розім’яти виделкою, додати цукор і сметану. Зняти з лимона цедру і додати її до сиру.

У кожному порціонному кульці зробити виїмку. Покласти в центр начинку і залишити постояти. Змастити ватрушки яйцем і запікати в попередньо нагрітій до 180 °C духовці, приблизно 1 годину.

Приємного смаку!