Ватрушки з сиром рецепт приготування в домашніх умовах. Дізнайтеся як приготувати ватрушки з сиром., покроковий опис рецепту.
Інгредієнти
- борошно вищого ґатунку 3 склянки
- вершкове масло 100 г.
- яйця 1 шт.
- сухі дріжджі 2 ч. л.
- молоко 3/4 склянки
- цукор 3 ст. л.
- сіль 1/2 ч. л.
- Начинка для ватрушки:
- сир жирний 500-600 г.
- Сметана, цукор за смаком
- цедра 1 лимона
- яйце 1 шт.
Рецепт приготування ватрушок:
Для дріжджового тіста борошно просіяти. В тепле молоко додати 5 ст. л. борошна, 1 ст. л. цукру і дріжджі. Перемішати, накрити і залишити на 30 хв.
Борошно, м’яке масло, яйце, цукор, сіль і опару перемішати в мисці. Вимішувати доти, поки тісто не перестане липнути до рук.
Тісто перекласти в чисту миску, накрити плівкою і прибрати в холодильник на ніч.
Коли тісто підійшло, його треба пом’яти, викласти на присипану борошном дошку і поділити на шматочки.
Качаємо з тіста кульки і залишимо для підйому. Сир розім’яти виделкою, додати цукор і сметану. Зняти з лимона цедру і додати її до сиру.
У кожному порціонному кульці зробити виїмку. Покласти в центр начинку і залишити постояти. Змастити ватрушки яйцем і запікати в попередньо нагрітій до 180 °C духовці, приблизно 1 годину.
Приємного смаку!