Італійська піца «Кальцоне»

Італійська піца «Кальцоне»Італійська піца «Кальцоне»

Закрита італійська піца Кальцоне зберігає всю смакоту та соковитість начинки. Рецепт приготування піци Кальцоне з фото, покроковий опис. Така смачна піца дуже ситна та ароматна.

Інгредієнти

  • Для тіста
  • Борошно 450 г.
  • Олія 2 ст. л.
  • Цукор 1 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Вода 1 склянка на 250 мл.
  • Сухі дріжджі 11 г.
  • Для начинки
  • Фарш 550 г.
  • Гриби 200 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Сир 150 г.
  • Помідори 2 шт.

Рецепт приготування піци

Для тіста розвести у теплій воді цукор, дріжджі і залишити, щоб дріжджі підійшли шапочкою.

для тіста розвести у теплій воді цукор, дріжджі

До борошно добавити сіль, олію і перемішати.

До борошно добавити сіль, олію і перемішати

Влити дріжджову суміш у борошно. Замісити м’яке тісто і залишити у теплому місці на 20-40 хвилин, щоб підійшло, накривши миску рушником.

Влити дріжджову суміш у борошно і замісити м’яке тісто

Для начинки порізати гриби пластинками, цибулю кубиками і обсмажити на середньому вогні до повного википання рідини, яку пустять гриби.

порізати гриби пластинками, цибулю кубиками і обсмажити

Потім добавити фарш і перемішати, щоб не було грудочок.

добавити фарш і перемішати

Смажити до готовності, в кінці посолити і поперчити за смаком. Сир натерти на великій терці, помідори порізати пластинками.

Тісто розділити на 4 частини.

Тісто розділити на 4 частини

Кожну частину розкочувати у круг діаметром 23-25 см. На одну половину викласти смажені гриби з фаршем, потім тертий сир, а зверху помідори. Краї защипнути.

викласти смажені гриби з фаршем, потім тертий сир, а зверху помідори

Поставити запікатися у нагріту до 225 градусів духовку.

Поставити запікатися у нагріту до 225 градусів духовку

Через 15 хвилин дістати піцу, змазати розтопленим вершковим маслом і знову поставити запікатися ще на 10-15 хвилин.

Через 15 хвилин дістати піцу, змазати розтопленим вершковим маслом

Смачна закрита італійська піца Кальцоне готова.

закрита італійська піца Кальцоне
італійська піца Кальцоне

Приємного смаку!