Пляцок «Пані Валевська»

Пляцок «Пані Валевська»Пляцок «Пані Валевська»

Популярний десерт пляцок «Пані Валевська» прийшов до нас з Польщі, але також користується попитом у домогосподарок Західної України. Смачний та поживний пляцок з смородиновим прошарком.

Інгредієнти

  • Вершкове масло 200 г.
  • Цукор 200 г.
  • Жовтки 6 шт.
  • Борошно 360-400 г.
  • Розпушувач 1,5 ч.л.
  • Для білкової маси
  • Білки 6 шт.
  • Цукор 250 г.
  • Крохмаль 2 ч.л.
  • Смородиновий джем 400 г.
  • Мигдальні пелюстки 120 г. ( замінила на горіхи)
  • Для крему
  • Молоко 400 мл.
  • Цукор 3 ст.л.
  • Крохмаль 1 ст.л.
  • Борошно 2 ст.л. без гірки
  • Жовтки 2 шт.
  • Масло вершкове 200 г.

Рецепт приготування пляцок пані Валевська

Для приготування тіста перетерти блендером вершкове масло кімнатної температури з цукром.

перетерти блендером вершкове масло кімнатної температури з цукром

Продовжуючи збивати, добавити по одному жовтки.

додати жовтки

Борошно, змішане з розпушувачем добавити до вершково-яєчної маси і замісити м’яке тісто.

замісити тісто
замісити тісто

Розділити на дві частини. Розподілити одну частину на деко, застелене пергаментом. Помазати половиною смородинового джему.

розподілити тісто на деко
додати джем з смородини

Для білкової маси збити 3 білки з 125 г цукру до кріпких піків, в кінці добавити 1 ч .л крохмалю.

білкова маса

Зверху розподілити білкову масу, посипати мигдальними пелюстками (у мене волоські горіхи).

перший корж випікати у духовці

Це буде перший корж. Поставити його випікатися у нагріту до 180 градусів духовку до готовності, приблизно 40 хвилин. Аналогічно необхідно виробити другий корж.

Для крему змішати молоко з цукром, борошном, крохмалем і жовтками і поставити варитися на маленький вогонь.

приготувати крем

Необхідно постійно помішувати і варити до загустіння, охолодити. Поставити холодним ще у холодильник на 1 годину.

Масло перетерти блендером до утворення білої пишної маси. Продовжуючи збивати, добавити молочну суміш з холодильника.
Крем готовий.

перемазати коржі кремом

Перемазати кремом коржі і поставити у холодильник для просочування на 6-7 годин.

зверху посипати горіхами

Пляцок готовий, розрізаємо на порційні шматочки та подаємо до чаю або кави.

пляцок готовий
Пляцок «Пані Валевська»

Приємного смаку!