Пляцок «Секрет монашки»

Пляцок «Секрет монашки»Пляцок «Секрет монашки»

Пляцок «Секрет монашки» – багатошаровий торт, смачний та ніжний. Солодкий десерт на кожен день до чаю та на день народження. До вашої уваги рецепт приготування з фото смачного пляцка.

Інгредієнти

  • Тісто 1
  • Борошно 100 г.
  • Маргарин 100 г.
  • Цукрова пудра 100 г.
  • Яєчні жовтки 4 шт.
  • Розпушувач 1 ч.л. без гірки
  • Тісто 2
  • Маргарин 75 г.
  • Цукрова пудра 50 г.
  • Яєчні жовтки 2 шт.
  • Борошно 150 г.
  • Розпушувач 1 ч.л. без гірки
  • Какао 2 ч.л.
  • Сирний прошарок
  • Сир 400 г.
  • Пудинг ванільний 1 пакет (я брала шоколадний)
  • Розпушувач 1 ч.л. без гірки
  • Яйця 4 шт.
  • Цукрова пудра 170 г.
  • Маргарин 100 г.
  • Крем
  • Пудинг ванільний 1 пакет (я брала шоколадний)
  • Молоко 2 скл. по 250 мл.
  • Цукор 2 ст.л.
  • Вершкове масло 180 г.
  • Желе 1 пакет

Рецепт приготування пляцка

Для приготування тісто 1, необхідно збити маргарин кімнатної температури з цукровою пудрою, яйцями, добавити борошно, змішане з розпушувачем і все ретельно перемішати.

приготувати тісто 1

Тісто по консистенції буде нагадувати дуже густу сметану.

приготувати тісто 1

Викласти тісто у форму, застелену пергаментом і поставити випікатися у попередньо нагріту до 180 градусів духовку до готовності, приблизно 20 хвилин.

випічка тісто 1
випічка тісто 1

Приготування тіста 2 необхідно змішати всі інгредієнти, окрім какао.

приготувати тісто 2

Розділити тісто на дві частини, одну частину розподілити по формі для запікання і випікати до золотистого кольору, приблизно 10-15 хвилин.

приготувати тісто 2

До іншої добавити какао, добре вимісити і покласти у морозильну камеру.

випічка тісто 2

Для приготування сирного прошарку, відділити жовтки від білків, збити маргарин кімнатної температури з цукровою пудрою і жовтками, добавити сир, пудинг, розпушувач і ще трішки збити.

приготування сирного прошарку
приготування сирного прошарку

Білки збити у стійку піну.

приготування сирного прошарку

Дістати шоколадне тісто з морозильної камери, натерти на великій терці, добавити до сирної маси, все перемішати ложкою. В кінці акуратно вести збиті білки.

приготування сирного прошарку
приготування сирного прошарку

Коли світла частина спечеться, дістати її з духовки, відразу викласти зверху сирну масу і поставити запікатися у нагріту до 175 градусів духовку до готовності, приблизно на 1 годину.

приготування сирного прошарку
тісто 2 готове
два коржі готові

Для приготування пудингово-желейного крему, необхідно пудинг і цукор висипати у холодне молоко, розмішати до повного розчинення і поставити варитися на маленький вогонь.

пудингово-желейний крем

Необхідно постійно помішувати, щоб не утворилося грудочок. Варити до загустіння, потім охолодити.

пудингово-желейний крем

Желе розчинити у половині склянки кип’ятку, залишити, щоб охолонуло до кімнатної температури, але не загустіло.

розчинити желе

Масло збити у пишну масу. Продовжуючи збивати, поступово добавити охолоджений пудинг і желе. Крем готовий.

крем готовий

З’єднуємо пляцок:

На низ покласти корж з сирним прошарком, потім крем, а зверху світлий корж.

збираємо пляцок

Пляцок зверху і по бокам змазати кремом і посипати подрібненими горіхами.
Поставити пляцок у холодильник на декілька годин.

пляцок готовий
пляцок посипати горіхами

Смачний пляцок секрет монашки готовий, приємного смаку!