Пиріжки з вишнею і чорною смородиною

Пиріжки з вишнею і чорною смородиноюПиріжки з вишнею і чорною смородиною

Влітку можна приготувати дуже смачні смажені та випечені в духовці пиріжки з вишнею та чорною смородиною. Ніжні, м’якенькі пиріжки з смачною начинкою з ягід вишні і чорної смородини. Пиріжки для перекусу з солодкою начинкою дуже сподобаються дітям та дорослим.

Інгредієнти

  • Молоко 200 мл.
  • Яйця 3 шт. ( 2 в тісто, 1 для змащування)
  • Цукор 5 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Борошно 500-550 г.
  • Дріжджі сухі 7 г.
  • Олія 90 мл.
  • Для начинки
  • Вишні 300 г.
  • Чорна смородина 200 г.
  • Цукор 150 г.

Рецепт приготування пиріжків з ягодами

У теплому молоці розвести дріжджі сухі, сіль, цукор і залишити на 20 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.

У теплому молоці розвести дріжджі сухі, сіль, цукор і залишити на 20 хвилин

Добавити яйця, олію і добре перемішати.

Добавити яйця, олію і добре перемішати

Додаючи поступово борошно, замісити м’яке тісто.

Додаючи поступово борошно, замісити м’яке тісто

Залишити у теплому місці на 1 годину. Потім обім’яти його і ще раз залишити на 1 годину. Тісто повинне збільшитись в об’ємі у два- три рази.

Залишити у теплому місці на 1 годину

Для начинки вишні і чорну смородину промити, просушити, з вишень вийняти кістки. Насипати цукор, все перемішати і залишити на 20 хвилин, потім сік злити і начинка готова.

приготувати начинку з ягід

Тісто розділити на 16 рівних частин. Кожну частину розкочувати у млинець, викласти начинку, защипнути добре краї.

Тісто розділити на 16 рівних частин
Кожну частину розкочувати у млинець, викласти начинку, защипнути добре краї

Пиріжки за цим рецептом можна випікати у духовці, а можна і смажити на сковорідці.

Якщо смажити на сковорідці, тоді викласти на розігріту сковорідку з олією вироблені пиріжки і смажити на невеликому вогні до утворення золотистої скоринки з обох боків.

викласти на розігріту сковорідку з олією вироблені пиріжки
смажити на невеликому вогні до утворення золотистої скоринки з обох боків

Смажені пиріжки готові!

Смажені пиріжки готові!

Якщо пиріжки випікати у духовці, тоді вироблені пиріжки викласти на деко, застелене пергаментом і залишити на 20 хвилин, щоб пиріжки підійшли.

вироблені пиріжки викласти на деко, застелене пергаментом

Змазати пиріжки збитим яйцем і поставити запікатися у попередньо нагріту до 200 градусів духовку і випікати до готовності, приблизно 20-25 хвилин.

Змазати пиріжки збитим яйцем
поставити запікатися у духовку

Вийняти пиріжки з духовки і накрити їх рушником на 10 хвилин, щоб вони відійшли.

печені в духовці пиріжки з вишнею та чорною смородиною готові

Смажені та печені в духовці пиріжки з вишнею та чорною смородиною готові, пригощайте родину.

Приємного смаку!