Паска на вершках

Паска на вершкахПаска на вершках
Пасха виходить пишною та апетитною з приголомшливим ароматом.
Спробуйте приготувати смачну паску на вершках, традиційний рецепт паски з покроковим описом.

Інгредієнти

  • пшеничне борошно 500 г
  • вершків 200 г.
  • вершкове масло 100 г.
  • цукор 100 г.
  • родзинки без кісточок 50 г.
  • цукати 50 г.
  • подрібнений мигдаль 50 г.
  • сухі дріжджі 40 г.
  • цукрова глазур 50 мл.
  • яйця 2 шт.
  • сіль 10 г.

Рецепт приготування паски на вершках:

Цукор розділити на 2 частини. Відокремити білки від жовтків.
Збити білки з цукром в стійку піну, а жовтки розтерти до білого кольору з вершковим маслом, сіллю і цукром.

Підігріти вершки, всипати в них дріжджі, додати борошно і цукор. Ввести в суміш білки і жовтки і замісити тісто.

Залишити тісто на 1 годину в теплому місці. Ізюм та цукати промити в теплій воді. Додати їх і мигдаль в тісто, коли воно підійде.

Ретельно вимісити. Змастити форми для випічки вершковим маслом і заповнити тістом. Випікати в духовці при 200 °C протягом 20 хвилин. Готові паски відокремити від форм і полити цукровою глазур’ю.

Приємних смаку на свято Великодня!