Пляцок «Ейфорія»

пляцок ейфоріяпляцок ейфорія

Фантастичний пляцок Ейфорія з кавовим смаком, потребує часу та терпіння для приготування, але скуштувавши смачний торт з маком та горіхами, ви не пожалкуєте , що скільки готували цей пляцок. Також ваші родичі чи знайомі будуть в захваті від такої смакоти.

Пляцок Ейфорія рецепт приготування з покроковими фото та описом. Гарний варіант десерту на день народження, новий рік та інші свята.

Інгредієнти

  • Борошно 140 г.
  • Кава-еспресо 120 мл.
  • Какао-порошок 40 г.
  • Жовтки 8 шт.
  • Білки 10 шт.
  • Цукор 300 г.
  • Порошок для випічки 1,5 чайних ложки
  • Амоній 1 пакетик
  • Масло вершкове 270 г.
  • Олія 80 мл.
  • Мак 150 г.
  • Горіхи 100 г.
  • Вершки 170 мл.
  • Чорний шоколад 200 г.
  • Згущене молоко 370 г.
  • Прямокутна форма для випічки 20,5 х 25,5 см

Пляцок Ейфорія рецепт приготування

Кавові коржі:

Зварити міцну каву-еспресо (120 мл.), залити її в какао-порошок (40 г.).

Зварити міцну каву-еспресо
залити її в какао-порошок

Розмішати, остудити.

Розмішати, остудити

Жовтки (4 шт.) розтерти з цукром (120 г.) до білого кольору, додати олію (80 мл.) і кавову суміш.

Жовтки розтерти з цукром до білого кольору, додати олію і кавову суміш

Змішати окремо сухі інгредієнти: борошно 140 г., порошок для випічки 1.5 чайних ложки і амоній.

Змішати окремо борошно 140 г., порошок для випічки 1.5 чайних ложки і амоній

Ввести в кавово-жовткову суміш.

Ввести в кавово-жовткову суміш

Окремо збийте білки (6 шт.) з цукром (30 г.) до щільних піків, додавати в тісто так, як написано нижче.

Поділити суміш на 2 частини перед тим як вводити білки.

Поділити суміш на 2 частини перед тим як вводити білки

Одну частину поставити до холодильника (цю частину дістанемо, як будемо випікати другий корж). В другу частину обережно введіть 3 збитих білка з 15 г. цукру (половину з тих 6 білків, що збивали перед цим).

додати збиті білки

Як один корж буде готовий, дістаєте першу частину з холодильника і додаємо 3 збитих білка з 15 г. цукру.Тобто білки треба вводити тільки безпосередньо перед випічкою.

налити тісто в форму для випічки

Випікати коржі при 180 градусів до готовності, приблизно 25-30 хвилин.

Випікати коржі при 180 градусів до готовності, приблизно 25-30 хвилин

Маковий корж:

Подрібнити та обсмажити волоські горіхи на сковороді до золотистого кольору.

Подрібнити та обсмажити волоські горіхи на сковороді

Вершкове масло (100 г.) збити з цукром (100 г.) дочиста, по одному ввести жовтки (4 шт.).

Вершкове масло збити з цукром дочиста
по одному ввести жовтки
по одному ввести жовтки

Додати сухий цілісний мак (150 г.) і попередньо обсмажені горіхи.

додати обсмажені горіхи.
Додати сухий цілісний мак

Білки (4 шт.) збити з цукром (50 г.) до щільної піни. Ввести в масу за декілька разів обережно вимішуючи.

Ввести в масу білки за декілька разів

Пекти при 180 градусах до готовності, приблизно 40 хвилин.

Пекти при 180 градусах до готовності, приблизно 40 хвилин
готові коржі

Крем:

Жирні вершки (170 мл.) довести до кипіння, прибрати з вогню, додати чорний шоколад (200 г.) поламаний на шматки, перемішати до однорідної маси. Залишити охолоджуватися.

Жирні вершки довести до кипіння
додати чорний шоколад

Вершкове масло (170 г.) збити дочиста, по ложці ввести варене згущене молоко (370 г.) і охолоджений ганаш (вершки з шоколадом).

Вершкове масло збити дочиста
по ложці ввести варене згущене молоко

На кавовий корж намазати половину крему. Потім маковий корж, знову крем і чорний корж.

прикрасити пляцок

Прикрасити зверху подрібненими горіхами та шоколадом.

Переглянути також: рецепти пляцків з фото

пляцок ейфорія

М’якенький та дуже смачний пляцок Ейфорія готовий. Поставити на кілька годин у холодильник щоб просочився.

пляцок ейфорія готовий

Приємного смаку!

4 думки про “Пляцок «Ейфорія»”

  1. В інргредієнтах вказана Олія – 80 мл, а куди її додавати? Напевно в кавові коржі?

  2. Добрий день! Олію додавати на етапі приготування коржів. Жовтки (4 шт.) розтерти з цукром (120 г.) до білого кольору, додати олію (80 мл.) і кавову суміш.

  3. Дуже рада що вам сподобався, дякую за відгук.

Коментарі закриті.