» » Паска на жовтках

Паска на жовтках

паска на жовткахпаска на жовтках

Паска на жовтках, рецепт якої я взяла із старої книги, виходить пишна, м'яка та дуже смачна. Приготувати Великодню паску на жовтках досить легко, на вигляд паска всередині яскраво жовтого кольору, завдяки жовткам. З цієї кількості інгредієнтів ви отримаєте 2 невеликих паски розміром 10х12 см.

Інгредієнти

  • Молоко 160 мл.
  • Дріжджі свіжі 25 г.
  • Жовтки 4 шт.
  • Борошно 2,5-3 склянки
  • Цукор 0,5 склянки
  • Сіль 1/3 ч. л.
  • Вершкове масло 3 ст. л.
  • Родзинки 1/4 склянки
  • Цедра 1/2 лимону

Рецепт приготування паски

У тепле молоко покласти 1 ч. л. цукру і розчинити дріжджі.

У тепле молоко покласти 1 ч. л. цукру і розчинити дріжджі

Підмісити 1/3 склянки борошна. Поставте в тепле місце до утворення пишної піни.

Поставте в тепле місце до утворення пишної піни

Яєчні жовтки розтерти з цукром, сіллю і ваніліном дочиста, добавити розтоплене вершкове масло, цедру лимона.

Яєчні жовтки розтерти з цукром, сіллю і ваніліном

У масляно-яєчну суміш влити дріжджі, добре розмішати.

Всипаючи поступово просіяне борошно, замісити м'яке не липке тісто, при необхідності додаткового досипаючи борошно.

замісити тісто

Залишити тісто в теплому місці до збільшення в 2 рази, зверху накрийте плівкою, щоб не утворилась кірка. У тісто покласти попередньо замочені у кип'ятку родзинки і ще раз вимісити.

залишити тісто для збільшення в 2 рази

Покласти готове тісто у форми, заповнивши їх на 1/3 висоти. (Форми заздалегідь змастити олією, при необхідності обсипати борошном).

тісто покласти у форми

Коли тісто заповнить форму майже до самого верху, помазати паски збитим яйцем і поставити запікатися у нагріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.

З даної кількості інгредієнтів отримаємо дві паски розміром 10х12 см.

паски готові

Коли паски охолонуть, їх можна прикрасити зверху збитим яйцем зі цукровою пудрою і посипати посипкою. Як зробити білкову глазур рецепт з фото.

Паски на жовтках готові.

Паски на жовтках
паска на жовтках
паска на жовтках у розрізі

Веселих Великодніх свят та смачної паски!

Схожі рецепти

Паска «Смачна»
Смачна та ніжна паска, ви будете в захваті від такої випічки. До вашої уваги рецепт ніжної та смачної паски, яку приготувати досить просто і легко. Зовсім скоро Великдень тому спробуйте!
Заварна паска
Заварна паска виходить повітряна, пориста, запашна завдяки заварному тісті на молоці. Така смачна паска може зберігатись більше тижня, залишаючись свіжою та ароматною. Простий рецепт приготування Великодньої паски на заварному тісті, покрокові фото.
Італійська паска «Панеттоне»
Панеттоне (Panettone) - традиційна італійська паска з дріжджового тіста з додаванням родзинок, цукатів,горіхів. Урізноманітнить свято Пасхи приготувавши смачну італійську Панеттоне за нашим рецептом з фото. Домашня випічка пасок найпоширеніша серед усіх господинь, бо так завжди виходить смачніше
Добра паска
Дуже добра паска до Великодня - пухка, з ніжним смаком. Рецепт доброї паски, поради щодо приготування тіста та випікання паски. Дізнайтесь як приготувати добру паску рецепт з фото. З цієї порції інгредієнтів виходить 2 паски (1 форма висотою 10,5 см діаметр 12 см, друга форма висотою 8,5 см
Паска з медом
Паска з медом виходить солодка та ароматна. Рецепт медової паски простий та легкий в приготуванні. Порадуйте своїх рідних солодкою паскою з медом на Великдень.
Паска на вершках
Пасха виходить пишною та апетитною з приголомшливим ароматом. Спробуйте приготувати смачну паску на вершках, традиційний рецепт паски з покроковим описом.

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору