» » Паска «Смачна»

Паска «Смачна»

паска смачнапаска смачна

Смачна та ніжна паска, ви будете в захваті від такої випічки. До вашої уваги рецепт ніжної та смачної паски, яку приготувати досить просто і легко. Зовсім скоро Великдень тому спробуйте!

Інгредієнти

  • Молоко 250 мл.
  • Яйця 3 шт.
  • Масло 100 г.
  • Цукор 1,5 ст.
  • Родзинки та цукати 1/2 ст.
  • Дріжджі свіжі 25 г. або 7 г. сухих
  • Сіль 1/4 ч. л.
  • Олія 1-2 ст. л.
  • Борошно 700 г.
  • Ром 3 ст. л.
  • Куркума та ваніль за бажанням

Смачна паска рецепт приготування

Висипати родзинки та цукати у стакан, залити ромом і нагріти у мікрохвильовці протягом 1-2 хвилин. Залишити щоб настоялись.

У 80 мл. теплого молока додати дріжджі, 1 ст. л. цукру і 1 ст. л. борошна. Добре перемішуємо і залишаємо у теплому місці на 15-20 хвилин. Опара повинна піднятись.

приготування опари

Молоко те що залишилось налийте в каструлю, додайте масло і поставте на вогонь. Нагрівати поки не розтане масло повністю. Залишити щоб суміш охолола до кімнатної температури. За цей час підійде й опара.

Розтерти яйця з цукром, додати молоко з маслом, опару, олію, сіль, родзинки і просіяне борошно (додавати поступово).

Вимішувати тісто ложкою, у готовому тісті ложка повинна стояти або трішки перехилятись у бік. Якщо ложка падає то тісто ще не готове, додати борошно і перемішати.

приготування тіста

Готове тісто накрити рушником і залишити в теплому місці на 3-5 годин (залежить від температури) щоб піднялось.

готове тісто

Готове тісто обім'яти руками.

Форми для пасок змазати маслом і обсипати борошном. Змажте руки олією і наповніть форми тістом на 1/3 об'єму.
Залишити щоб тісто піднялось.

Нагріти духовку до 180 градусів, поставити форми з тістом і випікати 40-60 хвилин в залежності від розмірів форм. Готовність перевіряти дерев'яною зубочисткою.

Готові паски зверху прикрасити глазур'ю. Для приготування білкової глазурі 2 яєчних білка збити з 150-200 г. цукрової пудри та 2 ч. л. лимонного соку. Зверху глазурі посипати паски посипкою або прикрасити на свій смак.

смачна паска

Ароматні паски не кришаться, смачні та дуже ніжні.

паска готова
паски рецепти

Веселих свят та смачної паски!

Схожі рецепти

Пасхальний вінок
Випічка до Великодніх свят - смачний вінок з трьома начинками. Приготувати дріжджове тісто досить просто. Я взяла для начинки курагу, родзинки та волоські горіхи, але ви можете замінити на інші сухофрукти або цукати. Смачна пасхальна випічка для ваших близьких та рідних.
Італійська паска «Панеттоне»
Панеттоне (Panettone) - традиційна італійська паска з дріжджового тіста з додаванням родзинок, цукатів,горіхів. Урізноманітнить свято Пасхи приготувавши смачну італійську Панеттоне за нашим рецептом з фото. Домашня випічка пасок найпоширеніша серед усіх господинь, бо так завжди виходить смачніше
Паска «Святкова»
Паска святкова просто чудова - пахуча, м'якенька, пухкенька, смачна! Є безліч рецептів пасок, але святкова паска на мій погляд найкраща до Великодня. Ароматна, з освіжаючим смаком, дуже добра паска. Дивіться рецепт з фото приготування паски святкової. З цієї порції інгредієнтів у мене вийшло 2
Добра паска
Дуже добра паска до Великодня - пухка, з ніжним смаком. Рецепт доброї паски, поради щодо приготування тіста та випікання паски. Дізнайтесь як приготувати добру паску рецепт з фото. З цієї порції інгредієнтів виходить 2 паски (1 форма висотою 10,5 см діаметр 12 см, друга форма висотою 8,5 см
Паска з медом
Паска з медом виходить солодка та ароматна. Рецепт медової паски простий та легкий в приготуванні. Порадуйте своїх рідних солодкою паскою з медом на Великдень.
Паска на вершках
Пасха виходить пишною та апетитною з приголомшливим ароматом. Спробуйте приготувати смачну паску на вершках, традиційний рецепт паски з покроковим описом.

2 комментарі

Гість Ірина
Скільки пасок вийде і якого розміру з цієї кількості інгрідієнтів? Дякую.
MsCocK
Гість Ірина, добрий вечір! В мене вийшло 6 пасок розміром 70х85 мм.
Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору