Заварна паска

Заварна паскаЗаварна паска

Заварна паска виходить повітряна, пориста, запашна завдяки заварному тісті на молоці. Така смачна паска може зберігатись більше тижня, залишаючись свіжою та ароматною. Простий рецепт приготування Великодньої паски на заварному тісті, покрокові фото.

Інгредієнти

  • Борошно 9-10 склянок
  • Яйця 10 шт.
  • Дріжджі свіжі 50 г.
  • Вершкове масло розтоплене 3/4 склянки
  • Родзинки 50-70 г.
  • Цукор 1/2 склянки
  • Молоко 1,5 склянки

Рецепт приготування паски на заварному тісті

Склянка для заміру інгредієнтів 200 г.

Взяти 1 склянку молока і стільки ж борошна добре перемішаємо до однорідної консистенції і поставимо на маленький вогонь.

Взяти 1 склянку молока і стільки ж борошна добре перемішаємо до однорідної консистенції

Постійно помішуємо до утворення густої консистенції.

Постійно помішуємо до утворення густої консистенції

До 0,5 склянки теплого молока добавимо 1 ст.л цукру і всипати подрібнені дріжджі.

До 0,5 склянки теплого молока добавимо 1 ст.л цукру і всипати подрібнені дріжджі

Залишимо до утворення пишної шапки з дріжджів.

Залишимо до утворення пишної шапки з дріжджів

Відділити жовтки від білків. До жовтків добавимо цукор і зіб’ємо міксером до утворення пишної маси.

Відділити жовтки від білків
До жовтків добавимо цукор і зіб'ємо міксером до утворення пишної маси

Паска за смаком виходить не дуже солодкою. Хто полюбляє, щоб паска була солодкою, необхідно взяти цукру на 1/4 склянки більше.

Білки, добавивши дрібку солі, зіб’ємо до утворення середніх піків.

У білки добавити дрібку солі
зіб'ємо до утворення середніх піків

Змішаємо заварене борошно з дріжджами і жовтками. Потім обережно добавимо збиті білки. У масі можуть бути грудочки, але це не страшно, так як при подальшому замішуванні вони розійдуться.

Змішаємо заварене борошно з дріжджами і жовтками і збиті білки

Добавимо розтоплене вершкове масло. Додаючи поступово просіяне борошно замішуємо тісто. Вимішувати необхідно 15-20 хвилин.

Додаючи поступово просіяне борошно замішуємо тісто

Тісто по консистенції буде м’яким, трішки може липнути до рук.

Тісто по консистенції буде м'яким, трішки може липнути до рук

Ставимо тісто у тепле місце, воно повинне збільшитись удвічі.

Ставимо тісто у тепле місце, воно повинне збільшитись удвічі

Родзинки промиваємо, заливаємо кип’ятком. Через 10 хвилин воду зливаємо і притрушуємо борошном.

Родзинки промиваємо, заливаємо кип'ятком. Через 10 хвилин воду зливаємо і притрушуємо борошном.

Додати родзинки у тісто, що вже підійшло, ще раз добре вимішуємо.

Додати родзинки у тісто, що вже підійшло, ще раз добре вимішуємо

Змазати силіконові форми.

Змазати силіконові форми

Змастивши руки олією, відщипуємо частину борошна обминаємо руками і кладемо у форму для запікання. Форма повинна бути заповнена тістом на 1/3. Виходить 5 форм розміром 11х12 см.

Змастивши руки олією, відщипуємо частину борошна обминаємо руками і кладемо у форму для запікання

Залишаємо паски у формі, щоб вони підійшли.

Залишаємо паски у формі, щоб вони підійшли

Коли до верху залишиться 1-1.5 см, змащуємо верх пасок збитим жовтком і ставимо запікатися у нагріту до 180 градусів духовку.

Коли до верху залишиться 1-1.5 см, змащуємо верх пасок збитим жовтком і ставимо запікатися

Паска розміром 11х12см випікаємо приблизно 35-40 хвилин.

Якщо форми менші, або більші, відповідно часу необхідно менше, або більше.

паски фото

Зверху прикрашаємо збитим з цукровою пудрою білком і прикрашаємо посипкою.

Як зробити білкову глазур для паски?

Зверху прикрашаємо збитим з цукровою пудрою білком і прикрашаємо посипкою
заварна паска фото

Смачної паски та щасливих свят!

2 думки про “Заварна паска”

  1. Наталя

    Вершкове масло розтоплене 3/4 склянок? А можете підказати скільки це в грамах масла потрібно взяти? Буду дуже вдячна)

  2. Наталя, добрий день! 3/4 склянки приблизно 150 г. масла.

Коментарі закриті.