» » Заварна паска

Заварна паска

Заварна паскаЗаварна паска

Заварна паска виходить повітряна, пориста, запашна завдяки заварному тісті на молоці. Така смачна паска може зберігатись більше тижня, залишаючись свіжою та ароматною. Простий рецепт приготування Великодньої паски на заварному тісті, покрокові фото.

Інгредієнти

  • Борошно 9-10 склянок
  • Яйця 10 шт.
  • Дріжджі свіжі 50 г.
  • Вершкове масло розтоплене 3/4 склянки
  • Родзинки 50-70 г.
  • Цукор 1/2 склянки
  • Молоко 1,5 склянки

Рецепт приготування паски на заварному тісті

Склянка для заміру інгредієнтів 200 г.

Взяти 1 склянку молока і стільки ж борошна добре перемішаємо до однорідної консистенції і поставимо на маленький вогонь.

Взяти 1 склянку молока і стільки ж борошна добре перемішаємо до однорідної консистенції

Постійно помішуємо до утворення густої консистенції.

Постійно помішуємо до утворення густої консистенції

До 0,5 склянки теплого молока добавимо 1 ст.л цукру і всипати подрібнені дріжджі.

До 0,5 склянки теплого молока добавимо 1 ст.л цукру і всипати подрібнені дріжджі

Залишимо до утворення пишної шапки з дріжджів.

Залишимо до утворення пишної шапки з дріжджів

Відділити жовтки від білків. До жовтків добавимо цукор і зіб'ємо міксером до утворення пишної маси.

Відділити жовтки від білків
До жовтків добавимо цукор і зіб'ємо міксером до утворення пишної маси

Паска за смаком виходить не дуже солодкою. Хто полюбляє, щоб паска була солодкою, необхідно взяти цукру на 1/4 склянки більше.

Білки, добавивши дрібку солі, зіб'ємо до утворення середніх піків.

У білки добавити дрібку солі
зіб'ємо до утворення середніх піків

Змішаємо заварене борошно з дріжджами і жовтками. Потім обережно добавимо збиті білки. У масі можуть бути грудочки, але це не страшно, так як при подальшому замішуванні вони розійдуться.

Змішаємо заварене борошно з дріжджами і жовтками і збиті білки

Добавимо розтоплене вершкове масло. Додаючи поступово просіяне борошно замішуємо тісто. Вимішувати необхідно 15-20 хвилин.

Додаючи поступово просіяне борошно замішуємо тісто

Тісто по консистенції буде м'яким, трішки може липнути до рук.

Тісто по консистенції буде м'яким, трішки може липнути до рук

Ставимо тісто у тепле місце, воно повинне збільшитись удвічі.

Ставимо тісто у тепле місце, воно повинне збільшитись удвічі

Родзинки промиваємо, заливаємо кип'ятком. Через 10 хвилин воду зливаємо і притрушуємо борошном.

Родзинки промиваємо, заливаємо кип'ятком. Через 10 хвилин воду зливаємо і притрушуємо борошном.

Додати родзинки у тісто, що вже підійшло, ще раз добре вимішуємо.

Додати родзинки у тісто, що вже підійшло, ще раз добре вимішуємо

Змазати силіконові форми.

Змазати силіконові форми

Змастивши руки олією, відщипуємо частину борошна обминаємо руками і кладемо у форму для запікання. Форма повинна бути заповнена тістом на 1/3. Виходить 5 форм розміром 11х12 см.

Змастивши руки олією, відщипуємо частину борошна обминаємо руками і кладемо у форму для запікання

Залишаємо паски у формі, щоб вони підійшли.

Залишаємо паски у формі, щоб вони підійшли

Коли до верху залишиться 1-1.5 см, змащуємо верх пасок збитим жовтком і ставимо запікатися у нагріту до 180 градусів духовку.

Коли до верху залишиться 1-1.5 см, змащуємо верх пасок збитим жовтком і ставимо запікатися

Паска розміром 11х12см випікаємо приблизно 35-40 хвилин.

Якщо форми менші, або більші, відповідно часу необхідно менше, або більше.

паски фото

Зверху прикрашаємо збитим з цукровою пудрою білком і прикрашаємо посипкою.

Як зробити білкову глазур для паски?
Зверху прикрашаємо збитим з цукровою пудрою білком і прикрашаємо посипкою
заварна паска фото

Смачної паски та щасливих свят!

Схожі рецепти

Паска Великодня з сиром
Великодня паска з сиром - незвичний варіант ароматної паски до Великодня. Рецепт смачної паски з сиром та родзинками здивує гостей своїм ніжним смаком з ароматом сиру. Паска Великодня з сиром рецепт з фото та порадами щодо приготування випічки.
Великодня паска без вимішування
Не буває свята Пасхи без смачної паски. Пропоную приготувати цікавий рецепт Великодньої паски без замісу. Ця Великодня паска виходить пухка з ніжним смаком, чудовий рецепт, а головне не треба замішувати руками тісто. Але виготовлення паски Великодньої займе у вас чимало часу, та ви не пожалкуєте що
Паска «Святкова»
Паска святкова просто чудова - пахуча, м'якенька, пухкенька, смачна! Є безліч рецептів пасок, але святкова паска на мій погляд найкраща до Великодня. Ароматна, з освіжаючим смаком, дуже добра паска. Дивіться рецепт з фото приготування паски святкової. З цієї порції інгредієнтів у мене вийшло 2
Добра паска
Дуже добра паска до Великодня - пухка, з ніжним смаком. Рецепт доброї паски, поради щодо приготування тіста та випікання паски. Дізнайтесь як приготувати добру паску рецепт з фото. З цієї порції інгредієнтів виходить 2 паски (1 форма висотою 10,5 см діаметр 12 см, друга форма висотою 8,5 см
Гарбузова паска
Надзвичайно гарна гарбузова паска насиченого помаранчевого кольору без штучних барвників, ароматна й пухка — спробуйте та подаруйте рідним сонячного настрою! Простий рецепт приготування паски з гарбуза до Великодня.
Паска на вершках
Пасха виходить пишною та апетитною з приголомшливим ароматом. Спробуйте приготувати смачну паску на вершках, традиційний рецепт паски з покроковим описом.

2 комментарі

Наталя
Вершкове масло розтоплене 3/4 склянок? А можете підказати скільки це в грамах масла потрібно взяти? Буду дуже вдячна)
MsCocK
Наталя, добрий день! 3/4 склянки приблизно 150 г. масла.
Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору