Пляцок «Золотий ключик»

пляцок золотий ключикпляцок золотий ключик

Пляцок «Золотий ключик» готувати швидко, а смак такої домашньої випічки вам дуже сподобається. Перевірений рецепт приготування пляцка з покроковими фотографіями.

Новий рецепт пляцка Золотий ключик з волоськими горіхами і згущеним молоком. Смачний і ніжний торт з кремом золотавого кольору, звідси і назва Золотий ключик. Гарний, простий, солодкий десерт на Новий рік і День народження.

Інгредієнти

  • Для коржів:
  • Яйця 7 шт.
  • Борошно 2,5 скл.
  • Сода 1 ч. л. з гіркою
  • Цукор 1,5 скл.
  • Какао 3 ст. л.
  • Горіхи 1 скл.
  • Мед 2 ст. л.
  • Для крему:
  • Масло вершкове 200 г.
  • Згущене молоко варене 1 банка (370 г.)
  • Горіхи 0,5 скл.

Приготування пляцка «Золотий ключик»

Спочатку збити яйця з цукром до утворення пишної маси.

збити яйця з цукром до утворення пишної маси

Добавимо соду, гашену оцтом, мед і ще раз добре зіб’ємо.

Добавимо соду, гашену оцтом, мед
ще раз добре збити

Додати борошно, какао і добре перемішаємо.

Додати борошно, какао

Можна це зробити просто ложкою або міксером.

добре перемішаємо.

Додаємо подрібнені ножем горіхи і ще раз добре все перемішуємо. Тісто по консистенції нагадуватиме густу сметану.

Додаємо подрібнені ножем горіхи і ще раз добре все перемішуємо

Розділимо тісто на три рівні частини.

Розділити тісто на три рівні частини

Викладемо одну частину тіста у форму для запікання, застелену пергаментом. Форма розміром 23х37 см.

Викладемо одну частину тіста у форму для запікання, застелену пергаментом

Поставити форму у нагріту до 180 градусів духовку і випікаємо приблизно 10 хвилин, до готовності.

Спекти 3 коржі, залишити щоб охолонули.

Спекти 3 коржі, залишити щоб охолонули

Для крему збиваємо масло до побіління.

Для крему збиваємо масло до побіління

Продовжуючи збивати, поступово додавати варене згущене молоко.

Продовжуючи збивати, поступово додавати варене згущене молоко

Коли коржі добре охолонуть переможемо кожен корж кремом і посипати подрібненими горіхами.

Коли коржі добре охолонуть переможемо кожен корж кремом
посипати подрібненими горіхами
переможемо кремом останній корж

Останній корж прикрасити зверху дропсами або подрібненими горіхами.

Останній корж прикрасити зверху дропсами

Залишити пляцок для просочування коржів кремом на 3-6 годин в прохолодному місці.

Залишити пляцок для просочування коржів кремом на 3-6 годин

Смачний солодкий пляцок Золотий ключик готовий. Смакуємо!

пляцок Золотий ключик готовий