Пляцок «Анастасія»

Пляцок «Анастасія»Пляцок «Анастасія»

Пляцок Анастасія виходить дуже смачним з ніжними та пишними коржами. Я готувала цей пляцок на день народження дитини, всі гості були в захваті. Щоб приготувати такий пляцок треба повозитись деякий час, але це того варто. Прикрасити торт можна шматочками фруктів або тертим шоколадом, я прикрасила їстівною вафельною картинкою для торта, а з боків білковим кремом.

Інгредієнти

  • Коржі:
  • Яйця 6 шт.
  • Цукор 2 скл.
  • Сметана 6 ст. л.
  • Борошно 2 скл.
  • Амоній 2 ч. л.
  • Розпушувач 2 ч. л.
  • Какао 2 ст. л.
  • Крем заварний:
  • Молоко 0,5 л.
  • Цукор 1 скл.
  • Яйця 3 шт.
  • Крохмаль 2 ст. л.
  • Масло 200 г.
  • Крем 2:
  • Згущене молоко варене 370 г.
  • Хрустики (крекер) 200 г.
  • Мармелад 200 г.
  • Зефір 200 г.
  • Масло вершкове 200 г.
  • Квадратні вафлі 2 листи
  • Форма для випічки 23х37 см

Пляцок рецепт приготування:

Випічка коржів

Збиваємо яйця з цукром до густої піни.

Збиваємо яйця з цукром
Збиваємо до густої піни

До сметани додаємо амоній і добре перемішуємо.

До сметани додаємо амоній і добре перемішуємо

До просіяного борошна додаємо розпушувач і добре перемішуємо.

До просіяного борошна додаємо розпушувач і добре перемішуємо

Змішуємо збиті яйця з цукром, з сметаною, амонієм, борошном і розпушувачем.

Розділити тісто на дві частини. Одну частину випікаємо так як є. Це буде світлий корж.

світлий корж

До іншої додаємо какао, добре перемішуємо і випікаємо темний корж.

 До іншої додаємо какао, добре перемішуємо
випікаємо темний корж

Випікати коржі в нагрітій до 180 градусів духовці на протязі 20-25 хвилин, до готовності.

Заварний крем

Збиваємо яйця з цукром в густу піну, доливаємо половину молока і ставимо варитися на маленький вогонь.

Збиваємо яйця з цукром в густу піну
ставимо варитися на маленький вогонь

Суміш необхідно постійно помішувати.

У другій половині молока розчиняємо крохмаль. Коли маса закипить вливаємо молоко з крохмалем і варимо до загустіння.

Суміш необхідно постійно помішувати

Масло кімнатної температури збиваємо міксером до посвітління. Продовжуючи збивати, додаємо по ложці охолодженого заварного крему. Також можна добавити цедру лимона або ванільний цукор.

Масло кімнатної температури збиваємо міксером до посвітління
збиваємо заварний крем

Крем 2

Порізати зефір, мармелад кубиками. Крекер поламати на шматочки.

Порізати зефір, мармелад кубиками
Крекер поламати на шматочки
Крекер поламати на шматочки

Масло збити з згущеним молоком.

Масло збити з згущеним молоком

Додати порізані зефір, мармелад, подрібнений крекер і все добре перемішуємо.

Додати порізані зефір, мармелад, подрібнений крекер і все добре перемішуємо

Збираємо пляцок

Темний корж перемазати заварним кремом, зверху покласти лист вафлі.

Темний корж перемазати заварним кремом
вафлі
зверху покласти лист вафлі

На вафлю викладаємо весь крем 2.

На вафлю викладаємо весь крем 2

Потім знову кладемо лист вафлі.

Потім знову кладемо лист вафлі

Змазати вафлю заварним кремом і покласти білий корж.

Змазати вафлю заварним кремом
покласти білий корж

Пляцок «Анастасія» готовий!

Пляцок «Анастасія»

Я пляцок прикрасила заварним білковим кремом (рецепт приготування крему). Дуже смачний солодкий десерт, який можна приготувати на день народження.

Пляцок «Анастасія»
Пляцок «Анастасія»

Приємного смаку!