» » Пляцок «Зебра» з вишнями

Пляцок «Зебра» з вишнями

Пляцок «Зебра»Пляцок «Зебра»

Смачний та красивий на вигляд пляцок «Зебра» прикрасить собою будь-яке свято. Покроковий рецепт приготування пляцка з фото. Ви легко приготуєте цей чудовий пляцок за нашим рецептом, вся ваша родина в захваті від такого смачного десерту.

Інгредієнти

  • Для білого тіста:
  • Яйця 3 шт.
  • Цукор 1 ст.
  • Сметана 4 ст. л.
  • Амоній 2 ч. л. без гірки
  • Борошно 1,5 ст.
  • Маргарин 150 г. (розтоплений)
  • Для темного тіста:
  • Яйця 3 шт.
  • Цукор 1 ст.
  • Сметана 4 ст. л.
  • Борошно 1 ст.
  • Какао 2 ст. л.
  • Сода 1 ч. л. гашена оцтом
  • Маргарин 150 г. (розтоплений)
  • Крем:
  • Пудинг ванільний 1 пакетик
  • Молоко 2 ст.
  • Цукор 1 ст.
  • Масло вершкове 300 г.
  • Вишні без кісточки 1-2 ст.
  • Форма для випічки розміром 20х25 см.

Рецепт приготування пляцка «Зебра»


Біле тісто

Білки збити з цукром, добавити жовтки, сметану в якій вимішати амоній, розтоплений маргарин, борошно, все це збити міксером.

Білки збити з цукром
добавити жовтки, сметану, розтоплений маргарин, борошно

Темне тісто

Білки збити з цукром, добавити жовтки, сметану, соду, гашену оцтом, розтоплений маргарин, борошно, какао, все це збити міксером.

Білки збити з цукром, добавити жовтки, сметану, соду, гашену оцтом, розтоплений маргарин, борошно, какао

Темне і світле тісто розділити на 3 частини.

У форму для випічки виливати по 1 ст. л. тіста по черзі, темне, потім біле, знову темне. Тісто не розмішувати. Воно саме розтечеться (але щоб краще розтеклося тісто, можете зубочисткою провести декілька разів від центру до країв форми).

У форму для випічки виливати по 1 ст. л. тіста по черзі
зубочисткою провести декілька разів від центру до країв

Випікаємо 3 коржі при температурі 180 градусів до готовності, приблизно 25-30 хвилин.

Випікаємо 3 коржі
Випікаємо 3 коржі

Для приготування крему в одній склянці холодного молока розвести пудинг, іншу склянку вилити у каструлю, добавити цукор, довести до кипіння і тоненькою цівкою влити молоко з пудингом і варити на маленькому вогні, постійно помішуючи до загустіння. Залишити щоб крем охолонув.

1 ст. молока вилити у каструлю, добавити цукор, довести до кипіння
в одній склянці холодного молока розвести пудинг
тоненькою цівкою влити молоко з пудингом і варити на маленькому вогні

Збити масло до побіління і по одній ложці, продовжуючи збивати, додаючи варений пудинг з молоком.

Збити масло до побіління
по одній ложці, продовжуючи збивати, додаючи варений пудинг з молоком
крем для пляцка

Отриманим кремом перемазати коржі, положити на крем між коржами вишні без кісточок і залишити для просочування на 2-3 години в прохолодному місці.

перемазати коржі
положити на крем між коржами вишні без кісточок
помазати кремом з боків

Прикрасити пляцок шоколадними дропсами.

Прикрасити пляцок шоколадними дропсами

Якщо взяти більшу форму для запікання, то тісто можна розділити не на три, а на дві частини і випікати два коржі.

пляцок зебра готовий

З трьома коржами вийшов високий та смачний пляцок Зебра, смакуємо з гарячими напоями.

пляцок зебра

Схожі рецепти

Пляцок «Грильяжний»
Пляцок «Грильяжний» з горіховим грильяжем, шоколадними коржами і кремом з вареного згущеного молока, зроблений в домашніх умовах, гарна альтернатива магазинних тортів. Смачний солодкий десерт на день народження та інші свята. До вашої уваги покроковий рецепт з фото приготування пляцка.
Пляцок «Медовий з вишнями»
Приготуємо пляцок «Медовий з вишнями» - смачна домашня випічка на кожен день та день народження. Медовий пляцок з вишнями гарне поєднання та простий рецепт приготування. Ароматний і ніжний десерт для всієї родини.
Пляцок «Перекладенец»
Пляцки - це смачна святкова випічка Західної України. Сьогодні приготуємо пляцок «Перекладенец», рецепт з покроковим фото. Пляцок з п'яти різних коржів, перемазаний заварним кремом на сметані, вийшов високим, дуже смачним, з гарним виглядом.
Пляцок з сирним кремом
Пляцок з сирним заварним кремом - смачна домашня випічка до кави. Цей пляцок виходить дуже ніжним та легким, завдяки саме сирному крему, дивіться рецепт приготування з фото.
Пляцок «Вишневий»
Пляцок вишневий рецепт приготування з покроковим описом. Ділюся рецептом одного з улюблених пляцків нашої родини, який ми печемо ось уже кілька років на свята. Вишневий пляцок має яскравий, багатобарвний зріз.
Пиріг «Зебра»
Дуже простий рецепт приготування пирога «Зебра», який буде смакувати вам до чаю та різних солодких напоїв. Цей смачний пиріг придбав свою назву «Зебра», тому що тісто заливається шарами і виходить красивий малюнок пирога, а смак просто чудовий. Легкий рецепт пирога в домашніх умовах - смачна

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору