Пляцок «Зебра» з вишнями

Пляцок «Зебра»Пляцок «Зебра»

Смачний та красивий на вигляд пляцок «Зебра» прикрасить собою будь-яке свято. Покроковий рецепт приготування пляцка з фото. Ви легко приготуєте цей чудовий пляцок за нашим рецептом, вся ваша родина в захваті від такого смачного десерту.

Інгредієнти

  • Для білого тіста:
  • Яйця 3 шт.
  • Цукор 1 ст.
  • Сметана 4 ст. л.
  • Амоній 2 ч. л. без гірки
  • Борошно 1,5 ст.
  • Маргарин 150 г. (розтоплений)
  • Для темного тіста:
  • Яйця 3 шт.
  • Цукор 1 ст.
  • Сметана 4 ст. л.
  • Борошно 1 ст.
  • Какао 2 ст. л.
  • Сода 1 ч. л. гашена оцтом
  • Маргарин 150 г. (розтоплений)
  • Крем:
  • Пудинг ванільний 1 пакетик
  • Молоко 2 ст.
  • Цукор 1 ст.
  • Масло вершкове 300 г.
  • Вишні без кісточки 1-2 ст.
  • Форма для випічки розміром 20х25 см.

Рецепт приготування пляцка «Зебра»

Біле тісто

Білки збити з цукром, добавити жовтки, сметану в якій вимішати амоній, розтоплений маргарин, борошно, все це збити міксером.

Білки збити з цукром
добавити жовтки, сметану, розтоплений маргарин, борошно

Темне тісто

Білки збити з цукром, добавити жовтки, сметану, соду, гашену оцтом, розтоплений маргарин, борошно, какао, все це збити міксером.

Білки збити з цукром, добавити жовтки, сметану, соду, гашену оцтом, розтоплений маргарин, борошно, какао

Темне і світле тісто розділити на 3 частини.

У форму для випічки виливати по 1 ст. л. тіста по черзі, темне, потім біле, знову темне. Тісто не розмішувати. Воно саме розтечеться (але щоб краще розтеклося тісто, можете зубочисткою провести декілька разів від центру до країв форми).

У форму для випічки виливати по 1 ст. л. тіста по черзі
зубочисткою провести декілька разів від центру до країв

Випікаємо 3 коржі при температурі 180 градусів до готовності, приблизно 25-30 хвилин.

Випікаємо 3 коржі
Випікаємо 3 коржі

Для приготування крему в одній склянці холодного молока розвести пудинг, іншу склянку вилити у каструлю, добавити цукор, довести до кипіння і тоненькою цівкою влити молоко з пудингом і варити на маленькому вогні, постійно помішуючи до загустіння. Залишити щоб крем охолонув.

1 ст. молока вилити у каструлю, добавити цукор, довести до кипіння
в одній склянці холодного молока розвести пудинг
тоненькою цівкою влити молоко з пудингом і варити на маленькому вогні

Збити масло до побіління і по одній ложці, продовжуючи збивати, додаючи варений пудинг з молоком.

Збити масло до побіління
по одній ложці, продовжуючи збивати, додаючи варений пудинг з молоком
крем для пляцка

Отриманим кремом перемазати коржі, положити на крем між коржами вишні без кісточок і залишити для просочування на 2-3 години в прохолодному місці.

перемазати коржі
положити на крем між коржами вишні без кісточок
помазати кремом з боків

Прикрасити пляцок шоколадними дропсами.

Прикрасити пляцок шоколадними дропсами

Якщо взяти більшу форму для запікання, то тісто можна розділити не на три, а на дві частини і випікати два коржі.

пляцок зебра готовий

З трьома коржами вийшов високий та смачний пляцок Зебра, смакуємо з гарячими напоями.

пляцок зебра