Хмиз на кефірі

Хмиз на кефіріХмиз на кефірі
Хмиз на кефірі – домашній солодкий десерт про який знає кожен. Пишний хмиз, перевірений рецепт приготування з фото. Ця смачна страва особливо сподобається дітям.

Інгредієнти

  • Кефір 0,5 л.
  • Яйця 2 шт.
  • Цукор 5 ст. л.
  • Сіль 0,5 ч. л.
  • Сода 1 ч. л без гірки (гашена оцтом)
  • Олія 4 ст. л.
  • Борошно 6 ст. (+/- 0,5 ст.)

Рецепт приготування

У мисці змішати кефір, яйця, сіль, цукор, соду, гашену оцтом, олію.

Хмиз на кефірі рецепт

Додаючи поступово борошно, замісити м’яке тісто, щоб не приставало до рук і залишити його на 20 хвилин.

Хмиз на кефірі рецепт

Посипати стіл борошном, розділити тісто на дві частини.

Розкочувати одну частину у пласт товщиною 0,5 см і розрізати на прямокутники. В середині кожного прямокутника прорізати отвір і вивернути один кінець хмизу.

Хмиз на кефірі рецепт

Хмиз на кефірі рецепт

Смажити з обох боків у достатній кількості олії на середньому вогні.

Хмиз на кефірі рецепт

Викласти обсмажений хмиз на паперовий рушник, щоб забрати надлишкову олію.

Хмиз на кефірі рецепт

Обваляти з обох боків в цукровій пудрі. Пухкий хмиз на кефірі готовий.

Хмиз на кефірі рецепт

Приємного смаку!