» » Пляцок «Перекладенец»

Пляцок «Перекладенец»

пляцок перекладенецпляцок перекладенец
Пляцки - це смачна святкова випічка Західної України.
Сьогодні приготуємо пляцок «Перекладенец», рецепт з покроковим фото. Пляцок з п'яти різних коржів, перемазаний заварним кремом на сметані, вийшов високим, дуже смачним, з гарним виглядом.

Інгредієнти

  • Для тіста:
  • Вершкове масло 250 г.
  • Жовтки 6 шт.
  • Цукор 250 г. ( 150 – у тісто, 100 – до білків)
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Сметана 3 ст. л.
  • Борошно 450 г.
  • Білки 6 шт.
  • Мак 100 г.
  • Горіхи 50 г.
  • Кокосова стружка 50 г.
  • Густе варення або повидло
  • Для крему:
  • Сметана 0,5 л.
  • Яйце 1 шт.
  • Цукор 150 г.
  • Борошно 3 ст. л.
  • Масло 300 г.

Рецепт приготування


Коржі для пляцка
Всі інгредієнти для тіста змішати, вимішати м’яке тісто, розділити на 5 частин.

пляцок перекладенец рецепт

пляцок перекладенец рецепт


Білки збиваємо з 100 г. цукру до стійких піків.

пляцок перекладенец рецепт


Одну частину тіста випікаємо без начинки. Розмір форми для випікання коржів у мене 20х25 см.

пляцок перекладенец рецепт

пляцок перекладенец рецепт


Друга частина з маком.
Мак промити, налити трішки води, проварити до повного википання води, добавити 2 ст. л. цукру і перетерти блендером.

пляцок перекладенец рецепт

пляцок перекладенец рецепт

пляцок перекладенец рецепт


Перетертий мак викласти на тісто, зверху 1/4 частину збитих білків.

пляцок перекладенец рецепт

пляцок перекладенец рецепт

пляцок перекладенец рецепт


Третя частина з кокосовою стружкою.
Вимішати кокосову стружку з 1/4 частиною збитих білків і викласти на тісто.

пляцок перекладенец рецепт

пляцок перекладенец рецепт


Четверта частина з горіхами.
Горіхи подрібнити ножем.

пляцок перекладенец рецепт


Рівномірно розподілити на тісто, зверху викласти 1/4 частину збитих білків.

пляцок перекладенец рецепт

пляцок перекладенец рецепт

пляцок перекладенец рецепт


П’ята частина з повидлом.
Помазати тісто повидлом (рецепт яблучного повидла), зверху викласти 1/4 частину збитих білків.

пляцок перекладенец рецепт

пляцок перекладенец рецепт

пляцок перекладенец рецепт


Випікати коржі в нагрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин, до готовності. Готовність можна перевірити зубочисткою.

Крем для пляцка
Сметану змішати з яйцем, цукром, борошном і варити на водяній бані або у каструлі з товстим дном до загустіння. Охолодити.

пляцок перекладенец рецепт

пляцок перекладенец рецепт

пляцок перекладенец рецепт


Добавити у масло сметанну суміш і збити міксером.

пляцок перекладенец рецепт


Перемазати коржі, прикрасити і поставити у холодильник на 10-12 годин для просочування.

пляцок перекладенец рецепт


Прикрасити пляцок зверху подрібненими горіхами і посипати маком.

пляцок перекладенец рецепт


Гарний та смачний пляцок «Перекладенец» розрізаємо на порційні шматки та смакуємо з улюбленим напоєм.

пляцок перекладенец


Приємного смаку!

Схожі рецепти

Пляцок «Пані Кароліна»
Пляцок Пані Кароліна дуже ніжний та смачний, любителі шоколаду гідно оцінять таку випічку. Пляцок просто тане в роті, для наповнювача використовувала чорнослив (за бажанням можете взяти ваш). Покроковий рецепт приготування пляцка з фото. Обов'язково спечіть цей пляцок, бо пляцки Західної України
Пляцок «Вишнева фантазія»
Пляцок «Вишнева фантазія» смачний десерт на святковий стіл та на кожен день. Оригінальний та незвичний пляцок з вишнями та маком - смачна випічка присутня на кожному святковому столі в Західній Україні. Сьогодні ділюся з вами рецептом з фото пляцка «Вишнева фантазія».
Пляцок «Снікерс»
Пляцок Снікерс новий рецепт з фото смачної української випічки. Пляцки Західної України - це смачна випічка яка випікається у квадратній формі і нагадує щось середнє між тортом та тістечком. Пляцок Снікерс приготувати легко за допомогою наших покрокових фото та порад. Смачний пляцок на смак нагадує
Пляцок «Вишневий»
Пляцок вишневий рецепт приготування з покроковим описом. Ділюся рецептом одного з улюблених пляцків нашої родини, який ми печемо ось уже кілька років на свята. Вишневий пляцок має яскравий, багатобарвний зріз.
Сирник з персиками
Сир - на почесному місці на великодньому столі. Ми готуємо сирні паски, робимо плесканки, а ще печемо сирники. Скуштуйте ось, наприклад, цей сирник з персиками: ніжний і повітряний.
Пляцок «Горіхова скриня»
Смачний пляцок з горіховим прошарком та яблучно-горіховими коржами, рецепт з фото. А ще він дуже гарно виглядає у розрізі, бо справді нагадує чарівну скриньку з різдвяними подарунками. Солодка випічка на Різдво та свята.

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору