Пляцок «Пані Кароліна»

Пляцок «Пані Кароліна»Пляцок «Пані Кароліна»
Пляцок Пані Кароліна дуже ніжний та смачний, любителі шоколаду гідно оцінять таку випічку. Пляцок просто тане в роті, для наповнювача використовувала чорнослив (за бажанням можете взяти ваш). Покроковий рецепт приготування пляцка з фото. Обов’язково спечіть цей пляцок, бо пляцки Західної України це смачна та солодка випічка.

Інгредієнти

  • Для коржів:
  • Борошно 1,5 ст.
  • Крохмаль 2 ст. л.
  • Какао 3 ст. л.
  • Сода 1 ч. л.
  • Цукор 1 ст.
  • Білки 7 шт.
  • Крем:
  • Молоко 0,5 л.
  • Жовтки 7 шт.
  • Цукор 2/3 ст.
  • Шоколад 100 г.
  • Крохмаль 3 ст. л.
  • Масло або жирні вершки 200 г.
  • Начинка:
  • Чорнослив без кісточок 200 г.

Рецепт приготування

Приготування коржів:
Борошно, крохмаль, соду, какао змішати, отримаємо суху суміш.

Пляцок Пані Кароліна рецепт

Пляцок Пані Кароліна рецепт

Окремо зіб’ємо білки з цукром у пишну піну.

Пляцок Пані Кароліна рецепт

Поступово добавити суху суміш в білок, в результаті отримаємо тісто по консистенції, як густа сметана.
Розділимо тісто на 3 частини.

Пляцок Пані Кароліна рецепт

Застелити пергаментом форму для запікання, помазати олією.
1 частину тіста рівномірно розлити по формі і поставити випікатися в нагріту до 185-190 градусів духовку на 10 хвилин.
Так випікати три коржі.

Пляцок Пані Кароліна рецепт

Крем приготування:
Зіб’ємо цукор з жовтками і крохмалем.

Пляцок Пані Кароліна рецепт

Пляцок Пані Кароліна рецепт

Закип’ятити молоко.

Пляцок Пані Кароліна рецепт

Поступово, постійно помішуючи, добавимо до молока збиті жовтки з цукром і крохмалем. Так отримаємо заварний крем.

Пляцок Пані Кароліна рецепт

Добавимо в гарячий крем подрібнену плитку шоколаду, добре розмішаємо до повного розчинення шоколаду.

Пляцок Пані Кароліна рецепт

Пляцок Пані Кароліна рецепт

Коли крем вихолоне, добавимо вершкове масло кімнатної температури, або густі домашні вершки і зіб’ємо все міксером.

Пляцок Пані Кароліна рецепт

Пляцок Пані Кароліна рецепт

Начинка для пляцка:
Чорнослив залити кип’ятком і залишимо на 20 хвилин. Потім воду вилити і перетерти чорнослив блендером.

Пляцок Пані Кароліна рецепт

На корж викладаємо чорнослив і змащуємо кремом.
Тобто послідовність така: корж – чорнослив – крем – корж – чорнослив – крем – корж – крем.

Пляцок Пані Кароліна рецепт

Пляцок Пані Кароліна рецепт

Пляцок Пані Кароліна рецепт

Прикрасити за бажанням можна подрібненими волоськими гріхами. Готовий пляцок пані Кароліна залишити в холодильнику на 4-6 годин щоб просочився.

Пляцок Пані Кароліна рецепт

Смачний пляцок розрізати на порційні шматки та смакувати з чаєм або кавою.

Пляцок Пані Кароліна рецепт

Приємного смаку!