Пляцок з сирним кремом

Пляцок з сирним кремомПляцок з сирним кремом
Пляцок з сирним заварним кремом – смачна домашня випічка до кави. Цей пляцок виходить дуже ніжним та легким, завдяки саме сирному крему, дивіться рецепт приготування з фото.

Інгредієнти

  • Для тіста:
  • Борошно 350 г.
  • Яйця 2 шт.
  • Розпушувач для тіста 1 ч. л. (з гіркою)
  • Сметана 1 ст. л.
  • Цукор 100 г.
  • Маргарин 100 г.
  • Для крему:
  • Сир 500 г.
  • Цукор 150 г.
  • Масло 50 г.
  • Крохмаль 1 ст.л.
  • Молоко 50 мл.
  • Яєчні жовтки 3 шт.
  • Цедра лимону

Рецепт приготування:

Для тіста в мисці змішаємо яйця, цукор, маргарин кімнатної температури, розпушувач, сметану до однорідної консистенції.

Пляцок з сирним кремомПляцок з сирним кремом

Потім добавимо борошно і замісимо тісто. Тісто розділимо на три рівні частини і покладемо у морозильну камеру на 30 хвилин.

Пляцок з сирним кремомПляцок з сирним кремом

Охолоджене тісто розкочуємо у пласт 20х30 см і випікаємо при 220 градусах на протязі 7 хвилин.

Пляцок з сирним кремомПляцок з сирним кремом

Так отримаємо три коржі.

Пляцок з сирним кремомПляцок з сирним кремом

Для крему сир перемелемо на м’ясорубці.

Пляцок з сирним кремомПляцок з сирним кремом

Висипати сир у каструлю, добавити цукор, жовтки, масло, цедру лимона, натерту на мілкій тертці.

Пляцок з сирним кремомПляцок з сирним кремом

Доводимо до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи сирну суміш.

Окремо до крохмалю добавимо молоко, розмішаємо до повного розчинення крохмалю і виллємо у сирну суміш, тільки вона закипить.

Пляцок з сирним кремомПляцок з сирним кремом

Пляцок з сирним кремомПляцок з сирним кремом

Варити крем, постійно помішуючи, до тих пір, поки крем не загусне. Крем по консистенції буде як густа сметана. Коли крем вихолоне, він стане ще густішим.

Охолодженим кремом перемажемо коржі з усіх боків. Зверху помажемо помадкою.

Пляцок з сирним кремомПляцок з сирним кремом

Пляцок з сирним кремомПляцок з сирним кремом

Щоб краї пляцка були рівними, їх необхідно обрізати ножем.

Пляцок з сирним кремомПляцок з сирним кремом

А обрізані шматочки подрібнимо і посипмо зверху на помадку.

Пляцок з сирним кремомПляцок з сирним кремом

Ставимо у холодильник для просочування кремом коржів на 3-4 години. Готовий пляцок розрізаємо на порційні шматочки та смакуємо разом з улюбленим напоєм.

Пляцок з сирним кремомПляцок з сирним кремом

Приємного смаку!