Львівський сирник з маком

Львівський сирник з макомЛьвівський сирник з маком
Львівський сирник з маком самий популярний десерт у Львівських кав’ярнях. Дізнайтесь рецепт Львівського сирника з маком та родзинками, фото та покроковий опис приготування. Я особисто кожного року роблю такий сирник на Пасху, дуже смачний десерт.

Інгредієнти

  • Сир домашній 500 г.
  • Яйця 4 шт.
  • Цукор 120-150 г.
  • Крохмаль 3 ст. л. ( 2 – в сир, 1 – в мак)
  • Родзинки 100 г.
  • Мак 100 г.
  • Масло вершкове 100 г.
  • Цедра половини лимону
  • Для помадки:
  • Какао 2 ст. л.
  • Молоко 3 ст. л.
  • Масло 50 г.
  • Цукор 2 ст. л.

Львівський сирник рецепт з фото

Домашній сир перемолоти через м’ясорубку.

Львівський сирник з маком рецептЛьвівський сирник з маком рецепт

Родзинки промити, та залити кип’ятком на 5 хвилин, потім просушити на паперовій серветці.

Мак засипати в невелику каструлю, залити водою на 1 см вище рівня маку і варити до повного випаровування води (30-40 хвилин).
У зварений мак добавити 2 ст. л. цукру і перетерти у ступці чи за допомогою блендера.

Львівський сирник з маком рецептЛьвівський сирник з маком рецепт

Львівський сирник з маком рецептЛьвівський сирник з маком рецепт

Коли мак охолоне повністю, додайте 1 ст. л. крохмалю і добре перемішайте.

Львівський сирник з маком рецептЛьвівський сирник з маком рецепт

Яйця збити з цукром. Маса повинна посвітлішати і збільшитися удвічі.

Львівський сирник з маком рецептЛьвівський сирник з маком рецепт

До збитих яєць з цукром добавити натерту на мілкій тертці цедру лимона, крохмаль, масло кімнатної температури і все перемішати разом за допомогою блендера або міксера.

Львівський сирник з маком рецептЛьвівський сирник з маком рецепт

Добавити сир, родзинки і все перемішати ложкою.

Львівський сирник з маком рецептЛьвівський сирник з маком рецепт

Форму (у мене силіконова розміром 21х12 см) змазати вершковим маслом. Викласти сирну масу.

Львівський сирник з маком рецептЛьвівський сирник з маком рецепт

В середину викласти ковбаскою мак і поставити запікатися у нагріту до 190 градусів духовку на 50-55 хвилин.

Львівський сирник з маком рецептЛьвівський сирник з маком рецепт

Виймати сирник з форми потрібно тоді, коли він повністю охолоне.

Львівський сирник з маком рецептЛьвівський сирник з маком рецепт

Для помадки в каструлі змішати всі інгредієнти і проварити 3-4 хвилин, постійно помішуючи, поки не почне ставати густішою.

Намазати сирник помадкою і поставити у холодильник на 3 години.

Львівський сирник з маком рецептЛьвівський сирник з маком рецепт

Львівський сирник з маком рецептЛьвівський сирник з маком рецепт

Ніжний Львівський сирник з маком чудово поєднується з кавою або іншими гарячими напоями.

Львівський сирник з маком рецептЛьвівський сирник з маком рецепт

Львівський сирник з маком рецептЛьвівський сирник з маком рецепт

Приємного смаку!