» » Горіхово-яблучний пляцок

Горіхово-яблучний пляцок

Горіхово-яблучний пляцокГоріхово-яблучний пляцок
Горіхово-яблучний пляцок рецепт приготування з покроковим фото. Смачні пляцки Західної України дуже мені подобаються, тому вирішила приготувати цей пляцок з горіхово-яблучним смаком. Смачна домашня випічка на свята та на кожен день.

Інгредієнти

  • Для бісквітів:
  • Яйця 6 шт.
  • Цукор 1 ст.
  • Борошно 1 ст.
  • Розпушувач 1ч.л.

    Для яблучно – горіхового коржа:
  • Борошно 2 ст.
  • Білки 4 шт.
  • Жовтки 1 шт.
  • Цукор 3 ст. л. для білків і 0,5 ст. для яблук
  • Горіхи 1 ст.
  • Родзинки 100 гр.
  • Олія 0,5 ст.
  • Мед 3 ст.л.
  • Сода 1 ч.л.
  • Яблука 800-850 гр.

    Для крему:
  • Жовтки 3 шт.
  • Борошно 2 ст.л.
  • Крохмаль 2 ст.л.
  • Молоко 1 ст.
  • Цукор 3 ст.л.
  • Масло вершкове 250 г.
  • Йогурт 250 мл. (густий)

Пляцок горіхово-яблучний рецепт приготування


Готуємо бісквіти:
Для бісквітів збити цукор з яйцями, так щоб маса збільшилась більш як у два рази.

Горіхово-яблучний пляцок рецептГоріхово-яблучний пляцок рецепт

Горіхово-яблучний пляцок рецептГоріхово-яблучний пляцок рецепт


Добавимо борошно, змішане з розпушувачем і добре все перемішаємо.

Горіхово-яблучний пляцок рецептГоріхово-яблучний пляцок рецепт


Консистенцію отримаємо густої сметани.

Виливаємо суміш у форму для запікання, застелену пергаментом і змащену олією і ставимо випікатися у розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.

Горіхово-яблучний пляцок рецептГоріхово-яблучний пляцок рецепт

Горіхово-яблучний пляцок рецептГоріхово-яблучний пляцок рецепт


Коли бісквіт повністю вихолоне розрізаємо його навпіл і отримаємо два коржі.

Яблучно-горіховий корж:
Для яблучно–горіхового коржа очищаємо яблука, нарізаємо невеликими кубиками. Насипаємо до порізаних яблук 0,5 стакана цукру, 0,5 стакана олії, родзинки і подрібнені горіхи, все добре перемішуємо і залишаємо на дві години.

Горіхово-яблучний пляцок рецептГоріхово-яблучний пляцок рецепт


Білки збиваємо з 3 ст. л. цукру, додайте їх до яблучно – горіхової маси. Туди ж додаємо борошно, жовток, мед, соду і все ретельно перемішуємо.

Горіхово-яблучний пляцок рецептГоріхово-яблучний пляцок рецепт


Висипаємо у форму застелену пергаментом і змащену олією і ставимо випікатися у розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин, до готовності.

Горіхово-яблучний пляцок рецептГоріхово-яблучний пляцок рецепт

Горіхово-яблучний пляцок рецептГоріхово-яблучний пляцок рецепт


Крем для пляцка
Для крему в каструлю наливаємо молоко, додаємо жовтки, борошно, крохмаль, цукор і ставимо варитися на маленькому вогні, постійно помішуючи, доки суміш не стане густою.

Горіхово-яблучний пляцок рецептГоріхово-яблучний пляцок рецепт

Горіхово-яблучний пляцок рецептГоріхово-яблучний пляцок рецепт


Коли ця суміш охолоне, додаємо кімнатної температури вершкове масло і збиваємо у пишну масу.

Горіхово-яблучний пляцок рецептГоріхово-яблучний пляцок рецепт


В кінці додати йогурт (я робила домашній йогурт в мультиварці) і ще трішки збиваємо.

Горіхово-яблучний пляцок рецептГоріхово-яблучний пляцок рецепт

Горіхово-яблучний пляцок рецептГоріхово-яблучний пляцок рецепт


Коли коржі і крем охолонуть, на низ покласти половину бісквітного коржа, рівномірно намазати кремом, далі яблучно - горіховий корж, знову крем, другу половина бісквітного коржа.

Горіхово-яблучний пляцок рецептГоріхово-яблучний пляцок рецепт

Горіхово-яблучний пляцок рецептГоріхово-яблучний пляцок рецепт


З боків пляцок змащуємо кремом, а зверху помадкою.

Горіхово-яблучний пляцок рецептГоріхово-яблучний пляцок рецепт


Приготування помадки
Для помадки беремо 100 мл молока, 2 ст.л. цукру, 2 ст.л. какао, 50-70 гр. масло.
Все кладемо у каструлю і варимо на повільному вогні, постійно помішуючи хвилин 5, поки помадка не стане густою.

Горіхово-яблучний пляцок рецептГоріхово-яблучний пляцок рецепт


Готовий горіхово-яблучний пляцок поставити у холодильник на 2-4 години. Розрізаємо на порційні шматочки та смакуємо чудовий ніжний пляцок. Такий варіант пляцка можна зробити на День народження, робиться доволі швидко (у мене все зайняло приблизно до 3-х годин). Вага пляцка вийшла біля 3-х кг.

Горіхово-яблучний пляцок рецептГоріхово-яблучний пляцок рецепт

Горіхово-яблучний пляцок рецептГоріхово-яблучний пляцок рецепт

Горіхово-яблучний пляцок рецептГоріхово-яблучний пляцок рецепт


Приємного смаку!

Схожі рецепти

Пляцок з сирним кремом
Пляцок з сирним заварним кремом - смачна домашня випічка до кави. Цей пляцок виходить дуже ніжним та легким, завдяки саме сирному крему, дивіться рецепт приготування з фото.
Пляцок «Вишнева фантазія»
Пляцок «Вишнева фантазія» смачний десерт на святковий стіл та на кожен день. Оригінальний та незвичний пляцок з вишнями та маком - смачна випічка присутня на кожному святковому столі в Західній Україні. Сьогодні ділюся з вами рецептом з фото пляцка «Вишнева фантазія».
Пляцок «Снікерс»
Пляцок Снікерс новий рецепт з фото смачної української випічки. Пляцки Західної України - це смачна випічка яка випікається у квадратній формі і нагадує щось середнє між тортом та тістечком. Пляцок Снікерс приготувати легко за допомогою наших покрокових фото та порад. Смачний пляцок на смак нагадує
Яблучний штрудель
Яблучний штрудель - відома, смачна домашня випічка з яблук. Секрети приготування смачного яблучного штруделя. Спробуйте приготувати яблучний штрудель за цим простим рецептом, чудова страва на Яблучний Спас.
Пляцок «Сакура»
Смачні пляцки можна приготувати і вдома. Пляцок «Сакура» з вишнями у власному соці та маком дуже смачний та має святковий вигляд. Пляцок з вишнями рецепт приготування з фотографіями та покроковим описом.
Пляцок «Горіхова скриня»
Смачний пляцок з горіховим прошарком та яблучно-горіховими коржами, рецепт з фото. А ще він дуже гарно виглядає у розрізі, бо справді нагадує чарівну скриньку з різдвяними подарунками. Солодка випічка на Різдво та свята.

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору