Справжній Львівський сирник

Справжній Львівський сирникСправжній Львівський сирник
Знаменитий Львівський сирник – є культова страва в Львівській кухні. Сьогодні приготуємо справжній (класичний) Львівський сирник з родзинками, котрий можна зустріти в кав’ярнях та ресторанах Львова. Ви дізнаєтесь всі секрети приготування сирника в домашніх умовах.

Інгредієнти

  • Сир 0,5 кг (бажано домашній);
  • Цукор 150 г.
  • Яйця 4 шт.
  • Манка 1 ст.л.
  • Вершкове масло 100 г.
  • Цедра 1/2 лимону
  • Родзинки 100 г.

    Шоколадна глазур:

  • Вершкове масло 2 ст. л.
  • Молоко 3 ст. л.
  • Цукор 2 ст. л.
  • Какао 2 ст. л.

Рецепт приготування Львівського сирника

Домашній сир перемолоти на м’ясорубці.

Львівський сирник секрети приготуванняЛьвівський сирник секрети приготування

Жовтки відділити від білків. Збити жовтки з цукром.

Львівський сирник секрети приготуванняЛьвівський сирник секрети приготування

Львівський сирник секрети приготуванняЛьвівський сирник секрети приготування

Родзинки залити окропом, через 5 хвилин воду злити, а родзинки просушити на паперовому рушникові.

До збитих жовтків з цукром добавити манку, м’яке, кімнатної температури масло, цедру лимона, родзинки, сир і добре перемішати за допомогою міксера.

Львівський сирник секрети приготуванняЛьвівський сирник секрети приготування

Львівський сирник секрети приготуванняЛьвівський сирник секрети приготування

Білки збити в окремій ємності у стійку піну.

Львівський сирник секрети приготуванняЛьвівський сирник секрети приготування

Обережно ввести збиті ділки у сирну масу.

Львівський сирник секрети приготуванняЛьвівський сирник секрети приготування

Львівський сирник секрети приготуванняЛьвівський сирник секрети приготування

Форму змастити вершковим масло, викласти сирну масу і поставити випікатися в нагріту до 190 градусів духовку на 55 хвилин, потім духовку виключити і залишити сирник в ній ще на 10 хвилин.

Львівський сирник секрети приготуванняЛьвівський сирник секрети приготування

Львівський сирник секрети приготуванняЛьвівський сирник секрети приготування

Потім вийняти форму з сирником і залишити, щоб він повністю охолов, а тоді вже дістати його з форми.

Львівський сирник секрети приготуванняЛьвівський сирник секрети приготування

Шоколадна глазур для сирника
Змішати інгредієнти для глазурі у каструлі і поставити на маленький вогонь варитися. Постійно помішуючи, варити хвилин 5 до загустіння.

Остиглий сирник змастити шоколадною глазур’ю з усіх сторін. Поставити справжній Львівський сирник у холодильник на 6 годин або на ніч.

Львівський сирник секрети приготуванняЛьвівський сирник секрети приготування

Розрізаємо сирник на порційні шматки та смакуємо разом з ароматною кавою!

Львівський сирник секрети приготуванняЛьвівський сирник секрети приготування

Приємного смаку!