Італійська паска «Панеттоне»

Італійська паска «Панеттоне»Італійська паска «Панеттоне»
Панеттоне (Panettone) – традиційна італійська паска з дріжджового тіста з додаванням родзинок, цукатів,горіхів. Урізноманітнить свято Пасхи приготувавши смачну італійську Панеттоне за нашим рецептом з фото.
Домашня випічка пасок найпоширеніша серед усіх господинь, бо так завжди виходить смачніше та корисніше ніж з магазину.

Інгредієнти

  • Опара:
  • Молоко 120 мл.
  • Дріжджі свіжі 15 г.
  • Борошно 1 ст.л.
  • Цукор 1 ст.л.

    Тісто:

  • Жовтки 3 шт. (2-в тісто, 1- для змащування)
  • Яйця 2 шт.
  • Борошно 3 ст.
  • Масло 80 г.
  • Цукор 1/3 ст.
  • Родзинки 0,5 ст.
  • Цукати 0,5 ст.
  • Сіль 0,5 ч.л.

Рецепт приготування італійської паски Панеттоне

Для приготування опари молоко підігріти, щоб було теплим, не гарячим. Розчинити в ньому свіжі дріжджі. Добавити цукор, борошно, розмішати до однорідної консистенції і залишити в теплому місці на 20-30 хвилин.

Італійська паска «Панеттоне» рецептІталійська паска «Панеттоне» рецепт

Для тіста просіяти борошно, добавити сіль, перемішати.

В окремій ємності збити міксером яйця, жовтки, цукор і масло. Масло повинне бути м’яким, розтоплювати його не потрібно.

Італійська паска «Панеттоне» рецептІталійська паска «Панеттоне» рецепт

З’єднати між собою опару і збиті яйця з жовтками, маслом і цукром – добре перемішати.

Італійська паска «Панеттоне» рецептІталійська паска «Панеттоне» рецепт

Поступово додаючи борошно, замісити тісто. Воно повинне бути м’яким і добре відставати від рук. Вимішувати тісто необхідно не менше 10 хвилин.

Італійська паска «Панеттоне» рецептІталійська паска «Панеттоне» рецепт

Тісто покласти у миску, накрити і залишити у теплому місці на 1,5-2 години. Воно повинне збільшитись більш ніж у два рази.

Італійська паска «Панеттоне» рецептІталійська паска «Панеттоне» рецепт

Потім добавити у тісто розмочені у кип’ятку родзинки (близько 5-7 хвилин), цукати, трішки його вимісити.

Італійська паска «Панеттоне» рецептІталійська паска «Панеттоне» рецепт

Покласти тісто у форми змащені олією на 1/3 частину, накрити і залишити на одну годину.

Італійська паска «Панеттоне» рецептІталійська паска «Панеттоне» рецепт

Паска підніметься майже до самого верху форми.

Італійська паска «Панеттоне» рецептІталійська паска «Панеттоне» рецепт

Змастити верх пасок збитим жовтком і поставити у попередньо розігріту до 190 градусів духовку на 15 хвилин, потім температуру зменшити до 165 градусів і випікати ще хвилин 20-30.

Італійська паска «Панеттоне» рецептІталійська паска «Панеттоне» рецепт

З даної кількості інгредієнтів отримаємо дві паски розміром 11 см х 12 см.

Італійська паска готова
Італійська паска
Італійська паска «Панеттоне»

Веселої та щасливої Пасхи!

6 думки про “Італійська паска «Панеттоне»”

  1. Маша, добрий день!
    Масла брати 80 г., вибачаюсь пропустила при додаванні рецепта.

  2. Які дріжджі брати? 15 грам сухих чи свіжих?

  3. Олена

    Скільки пасок виходить з цього рецепту?

  4. Олена, виходить дві паски розміром 11х12 см.

Коментарі закриті.