» » Італійська паска «Панеттоне»

Італійська паска «Панеттоне»

Італійська паска «Панеттоне»Італійська паска «Панеттоне»
Панеттоне (Panettone) - традиційна італійська паска з дріжджового тіста з додаванням родзинок, цукатів,горіхів. Урізноманітнить свято Пасхи приготувавши смачну італійську Панеттоне за нашим рецептом з фото.
Домашня випічка пасок найпоширеніша серед усіх господинь, бо так завжди виходить смачніше та корисніше ніж з магазину.

Інгредієнти

  • Опара:
  • Молоко 120 мл.
  • Дріжджі 15 г.
  • Борошно 1 ст.л.
  • Цукор 1 ст.л.

    Тісто:
  • Жовтки 3 шт. (2-в тісто, 1- для змащування)
  • Яйця 2 шт.
  • Борошно 3 ст.
  • Цукор 1/3 ст.
  • Родзинки 0,5 ст.
  • Цукати 0,5 ст.
  • Сіль 0,5 ч.л.

Рецепт приготування італійської паски Панеттоне


Для приготування опари молоко підігріти, щоб було теплим, не гарячим. Розчинити в ньому дріжджі. Добавити цукор, борошно, розмішати до однорідної консистенції і залишити в теплому місці на 20-30 хвилин.

Італійська паска «Панеттоне» рецептІталійська паска «Панеттоне» рецепт


Для тіста просіяти борошно, добавити сіль, перемішати.

В окремій ємності збити міксером яйця, жовтки, цукор і масло. Масло повинне бути м’яким, розтоплювати його не потрібно.

Італійська паска «Панеттоне» рецептІталійська паска «Панеттоне» рецепт


З'єднати між собою опару і збиті яйця з жовтками, маслом і цукром - добре перемішати.

Італійська паска «Панеттоне» рецептІталійська паска «Панеттоне» рецепт


Поступово додаючи борошно, замісити тісто. Воно повинне бути м’яким і добре відставати від рук. Вимішувати тісто необхідно не менше 10 хвилин.

Італійська паска «Панеттоне» рецептІталійська паска «Панеттоне» рецепт


Тісто покласти у миску, накрити і залишити у теплому місці на 1,5-2 години. Воно повинне збільшитись більш ніж у два рази.

Італійська паска «Панеттоне» рецептІталійська паска «Панеттоне» рецепт


Потім добавити у тісто розмочені у кип’ятку родзинки (близько 5-7 хвилин), цукати, трішки його вимісити.

Італійська паска «Панеттоне» рецептІталійська паска «Панеттоне» рецепт


Покласти тісто у форми змащені олією на 1/3 частину, накрити і залишити на одну годину.

Італійська паска «Панеттоне» рецептІталійська паска «Панеттоне» рецепт


Паска підніметься майже до самого верху форми.

Італійська паска «Панеттоне» рецептІталійська паска «Панеттоне» рецепт


Змастити верх пасок збитим жовтком і поставити у попередньо розігріту до 190 градусів духовку на 15 хвилин, потім температуру зменшити до 165 градусів і випікати ще хвилин 20-30.

Італійська паска «Панеттоне» рецептІталійська паска «Панеттоне» рецепт


З даної кількості інгредієнтів отримаємо дві паски розміром 11 см х 12 см.

Італійська паска «Панеттоне» рецептІталійська паска «Панеттоне» рецепт

Італійська паска «Панеттоне» рецептІталійська паска «Панеттоне» рецепт

Італійська паска «Панеттоне» рецептІталійська паска «Панеттоне» рецепт


Веселої та щасливої Пасхи!

Схожі рецепти

Паска на пряженому молоці
Паска на пряженому молоці вийде пухка, ароматна та смачна. Паска на Великдень - головна страва на святковому столі, тому кожна господиня намагається щоб випічка вдалася. До вашої уваги перевірений рецепт смачної паски на пряженому молоці, яке своїм смаком і незрівнянним ароматом надає випічці
Паска Великодня з сиром
Великодня паска з сиром - незвичний варіант ароматної паски до Великодня. Рецепт смачної паски з сиром та родзинками здивує гостей своїм ніжним смаком з ароматом сиру. Паска Великодня з сиром рецепт з фото та порадами щодо приготування випічки.
Паска «Святкова»
Паска святкова просто чудова - пахуча, м'якенька, пухкенька, смачна! Є безліч рецептів пасок, але святкова паска на мій погляд найкраща до Великодня. Ароматна, з освіжаючим смаком, дуже добра паска. Дивіться рецепт з фото приготування паски святкової. З цієї порції інгредієнтів у мене вийшло 2
Добра паска
Дуже добра паска до Великодня - пухка, з ніжним смаком. Рецепт доброї паски, поради щодо приготування тіста та випікання паски. Дізнайтесь як приготувати добру паску рецепт з фото. З цієї порції інгредієнтів виходить 2 паски (1 форма висотою 10,5 см діаметр 12 см, друга форма висотою 8,5 см
Паска з медом
Паска з медом виходить солодка та ароматна. Рецепт медової паски простий та легкий в приготуванні. Порадуйте своїх рідних солодкою паскою з медом на Великдень.
Паска на вершках
Пасха виходить пишною та апетитною з приголомшливим ароматом. Спробуйте приготувати смачну паску на вершках, традиційний рецепт паски з покроковим описом.

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору