Смачна паска «Чудо»

Смачна паска «Чудо»Смачна паска «Чудо»
Смачна паска «Чудо» гарний варіант паски на Великдень. Щоб паска вдалася треба дотримуватись послідовності в приготуванні, тож покроковий рецепт з фото паски з родзинками до вашої уваги, секрети правильного приготування. Ця смачна пасочка виходить ароматна, пухка та солодка, справжня домашня випічка.

Інгредієнти

  • Дріжджі свіжі 50 г.
  • Молоко 250 мл.
  • Яйця 5 шт в тісто, 1 жовток для змащування
  • Цукор 1 ст.
  • Борошно 750-850 г.
  • Сметана 1 ст.
  • Масло вершкове 125 г.
  • Родзинки 0,5 ст ( можна замінити на сушені вишні)
  • Ванілін 1 пакетик
  • Сіль дрібка

Смачна паска рецепт приготування

Дріжджі розтерти з 1 ст.л. цукру в молоці, потім всипати 2 ст.л борошна і залишити на 30 хвилин.

смачна паска рецептсмачна паска рецепт

Жовтки окремо збити з сіллю, білки з цукром.

смачна паска рецептсмачна паска рецепт

смачна паска рецептсмачна паска рецепт

Добавити розтоплене масло, сметану, збиті з цукром білки, збиті з сіллю жовтки, ванільний цукор.

смачна паска рецептсмачна паска рецепт

Родзинки промити, залити гарячою водою, залишити на 10 хвилин, потім воду злити просушити на паперовому рушникові і добавити до тіста. Поступово додаючи просіяне борошно, замісити тісто.

смачна паска рецептсмачна паска рецепт

Тісто гарно вимісити, близько 20 хвилин, поставити у тепле місце, щоб підійшло, на 1-1,5 години.

смачна паска рецептсмачна паска рецепт

Обім’яти тісто руками, зробити кульки і заповнити форми, змащені олією на 1/3 об’єму.

смачна паска рецептсмачна паска рецепт

Дати паскам піднятися майже на всю висоту форми.

смачна паска рецептсмачна паска рецепт

Змастити верх збитим жовтком і поставити випікатися у попередньо нагріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.

смачна паска рецептсмачна паска рецепт

З даної кількості інгредієнтів виходить 4 паски розміром 11 см х 12 см. Якщо форми більші або менші відповідно потрібно більше або менше часу для випікання.

смачна паска рецептсмачна паска рецепт

Верх пасок змазати білковою глазур’ю та посипати мілко порізаними цукатами. Як зробити глазур?

смачна паска рецептсмачна паска рецепт

Щоб паски довше зберігалися м’якенькими та пухкими, загорніть кожну пасочку окремо в харчову плівку.

смачна паска рецептсмачна паска рецепт

смачна паска рецептсмачна паска рецепт

Приємного смаку та щасливої Пасхи!