Яблучний штрудель

Яблучний штрудельЯблучний штрудель
Яблучний штрудель – відома, смачна домашня випічка з яблук.
Секрети приготування смачного яблучного штруделя. Спробуйте приготувати яблучний штрудель за цим простим рецептом, чудова страва на Яблучний Спас.

Інгредієнти

  • Для тіста:
  • Борошно 250 г.
  • Вода 125 мл.
  • Яєчний жовток 1 шт.
  • Олія 1 ст. л.
  • Сіль на кінчику ножа
  • Для начинки:
  • Яблука 1 кг. (5-6 шт.)
  • Сік лимона 1/2 частина
  • Родзинки 100 гр.
  • Горіхи 100 г.
  • Вершкове масло 120-150 г.
  • Цукор 70-80 г.
  • Кориця 1 ч.л.
  • Ванілін на кінчику ножа

Як готувати яблучний штрудель:

У просіяне борошно додайте жовток, сіль і воду. Вимісити тісто, щоб воно стало еластичним. Сформуйте кулю, змастіть рослинною олією, накрийте рушником і відставте убік на 30-60 хвилин.

Яблучний штрудель

Яблука очистіть, видаліть насіння і акуратно наріжте тонкими скибочками. Відразу бризніть на яблука лимонним соком, щоб не потемніли. Подрібніть горіхи і промийте родзинки.

Яблучний штрудель

Яблучний штрудель

Візьміть гладке рушник (краще лляний), злегка посипте його борошном і прямо на ньому дуже тоненько розкачати тісто. Змастіть половиною розтопленого вершкового масла.

Яблучний штрудель

Змішайте цукор з ваніліном і корицею, посипте тісто цією сумішшю. Зверху рівномірно викладіть яблука, горіхи і родзинки.

Яблучний штрудель

Яблучний штрудель

За допомогою рушники поверніть тісто в рулет, змащуючи його розтопленим вершковим маслом. Заліпіть краю і за допомогою рушника покладіть швом вниз на деко, застелене пергаментом.

Яблучний штрудель

Змастіть розтопленим вершковим маслом і випікайте 40 хвилин у розігрітій до 200 градусів духовці, періодично змащуючи рулет залишилися вершковим маслом.

Готовий яблучний штрудель можна посипати цукровою пудрою і подавати з заварним кремом або морозивом.

Яблучний штрудель

Приємного смаку!