» » Яблучний штрудель

Яблучний штрудель

Яблучний штрудельЯблучний штрудель
Яблучний штрудель - відома, смачна домашня випічка з яблук.
Секрети приготування смачного яблучного штруделя. Спробуйте приготувати яблучний штрудель за цим простим рецептом, чудова страва на Яблучний Спас.

Інгредієнти

  • Для тіста:
  • Борошно 250 г.
  • Вода 125 мл.
  • Яєчний жовток 1 шт.
  • Олія 1 ст. л.
  • Сіль на кінчику ножа
  • Для начинки:
  • Яблука 1 кг. (5-6 шт.)
  • Сік лимона 1/2 частина
  • Родзинки 100 гр.
  • Горіхи 100 г.
  • Вершкове масло 120-150 г.
  • Цукор 70-80 г.
  • Кориця 1 ч.л.
  • Ванілін на кінчику ножа

Як готувати яблучний штрудель:


У просіяне борошно додайте жовток, сіль і воду. Вимісити тісто, щоб воно стало еластичним. Сформуйте кулю, змастіть рослинною олією, накрийте рушником і відставте убік на 30-60 хвилин.

Яблучний штрудель


Яблука очистіть, видаліть насіння і акуратно наріжте тонкими скибочками. Відразу бризніть на яблука лимонним соком, щоб не потемніли. Подрібніть горіхи і промийте родзинки.

Яблучний штрудель

Яблучний штрудель


Візьміть гладке рушник (краще лляний), злегка посипте його борошном і прямо на ньому дуже тоненько розкачати тісто. Змастіть половиною розтопленого вершкового масла.

Яблучний штрудель


Змішайте цукор з ваніліном і корицею, посипте тісто цією сумішшю. Зверху рівномірно викладіть яблука, горіхи і родзинки.

Яблучний штрудель

Яблучний штрудель


За допомогою рушники поверніть тісто в рулет, змащуючи його розтопленим вершковим маслом. Заліпіть краю і за допомогою рушника покладіть швом вниз на деко, застелене пергаментом.

Яблучний штрудель


Змастіть розтопленим вершковим маслом і випікайте 40 хвилин у розігрітій до 200 градусів духовці, періодично змащуючи рулет залишилися вершковим маслом.

Готовий яблучний штрудель можна посипати цукровою пудрою і подавати з заварним кремом або морозивом.

Яблучний штрудель


Приємного смаку!

Схожі рецепти

Горіхово-яблучний пляцок
Горіхово-яблучний пляцок рецепт приготування з покроковим фото. Смачні пляцки Західної України дуже мені подобаються, тому вирішила приготувати цей пляцок з горіхово-яблучним смаком. Смачна домашня випічка на свята та на кожен день.
Великодній рулет з горіхами
Великодній рулет з горіхами стане чудовою прикрасою вашого святкового Великоднього столу. Щоб ваша традиційна паска не сумувала, приготуйте цей смачний та ароматний рулет з волоськими горіхами та родзинками за нашим перевіреним рецептом. Тісто в рулетах виходить ніжне та пухке, злегка вологе -
Варшавський або насипний пиріг з яблуками
Варшавський або насипний пиріг з яблуками - рецепт випічки на кожен день. Як готувати яблучний пиріг, простий рецепт з фото і покроковим описом. Дуже смачний, соковитий, ніжний варшавський яблучний пиріг із сиром, простий і швидкий у приготуванні. Ніякої метушні з тістом, виходить ароматний пиріг
Сирний рулет з грушами
Смачний десерт - сирний рулет з грушами, простий рецепт приготування з фото. Смачний та корисний рулет на кожен день та свята, швидко готується.
Паска на вершках
Пасха виходить пишною та апетитною з приголомшливим ароматом. Спробуйте приготувати смачну паску на вершках, традиційний рецепт паски з покроковим описом.
Сирне печиво з яблуками
Рецепт приготування смачного сирного печива з яблуками - випічка чудово смакує для дітей, до чаю. Готуємо сирне печиво для дітей, рецепт.

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору