Тісто для пиріжків

Тісто для пиріжківТісто для пиріжків
Тісто для пиріжків яке сьогодні я вам запропоную є універсальним для випічки в духовці. Рецепт дріжджового тіста для пиріжків готується дуже швидко, а випічка виходить ніжною та ароматною на смак. Дивіться фото та покроковий опис приготування тіста для пиріжків.

Інгредієнти

  • Молоко 1 ст.
  • Цукор 2 ст.л.
  • Сухі дріжджі 2 ч.л.
  • Борошно 600 г.
  • Вершкове масло або маргарин 200 г.
  • Яйця 2 шт.

Рецепт приготування тісто для пиріжків:

В тепле молоко всипте і розмішайте цукор і дріжджі, залиште на 20 хвилин, щоб дріжджі підійшли шапочкою.

Тісто для пиріжків

Тісто для пиріжків

Просійте в миску борошно. Додати розм’якшене масло (або маргарин) і ретельно вимішайте до утворення крихт.

Тісто для пиріжків

Тісто для пиріжків

Додаємо дріжджі і яйця в миску з борошном і маслом, замішуємо тісто.

Тісто для пиріжків

Ставимо тісто у холодильник на 3 години. Потім дістаємо по трішки і виліплюємо пиріжки. Пиріжки відразу ставимо в духовку випікатися.

Якщо тісто необхідно швидко, тоді не додавайте яєць зовсім, а тісто ставити у холодильник на 30 хвилин і можна робити та випікати пиріжки.

Для начинки пиріжків я брала вишні, та ще декілька зробила з чорницею.

Тісто для пиріжків

Тісто для пиріжків

Тісто для пиріжків

Тісто для пиріжків

Тісто для пиріжків

Вийшли смачні, ароматні, пухкенькі пиріжки.

Тісто для пиріжків

Приємного смаку!