Тісто для пиріжків яке сьогодні я вам запропоную є універсальним для випічки в духовці. Рецепт дріжджового тіста для пиріжків готується дуже швидко, а випічка виходить ніжною та ароматною на смак. Дивіться фото та покроковий опис приготування тіста для пиріжків.
Інгредієнти
- Молоко 1 ст.
- Цукор 2 ст.л.
- Сухі дріжджі 2 ч.л.
- Борошно 600 г.
- Вершкове масло або маргарин 200 г.
- Яйця 2 шт.
Рецепт приготування тісто для пиріжків:
В тепле молоко всипте і розмішайте цукор і дріжджі, залиште на 20 хвилин, щоб дріжджі підійшли шапочкою.
Просійте в миску борошно. Додати розм’якшене масло (або маргарин) і ретельно вимішайте до утворення крихт.
Додаємо дріжджі і яйця в миску з борошном і маслом, замішуємо тісто.
Ставимо тісто у холодильник на 3 години. Потім дістаємо по трішки і виліплюємо пиріжки. Пиріжки відразу ставимо в духовку випікатися.
Якщо тісто необхідно швидко, тоді не додавайте яєць зовсім, а тісто ставити у холодильник на 30 хвилин і можна робити та випікати пиріжки.
Для начинки пиріжків я брала вишні, та ще декілька зробила з чорницею.
Вийшли смачні, ароматні, пухкенькі пиріжки.
Приємного смаку!