» » Пляцок «Сакура»

Пляцок «Сакура»

Пляцок «Сакура»Пляцок «Сакура»
Смачні пляцки можна приготувати і вдома. Пляцок «Сакура» з вишнями у власному соці та маком дуже смачний та має святковий вигляд. Пляцок з вишнями рецепт приготування з фотографіями та покроковим описом.

Інгредієнти

  • Для коржів:
  • Борошно 450-500 г.
  • Маргарин 250 г.
  • Розпушувач 1 ст. л.
  • Сметана 1 ст.
  • Яйця 2 шт.
  • Вишні у власному соці 0,5 л. банка
  • Мак 1 стакан 200 г.
  • Цукор 0,5 стакана (для маку)
  • Горілка
  • Для крему:
  • Сметана 1 ст.
  • Цукор 1 ст.
  • Вишневе желе 1 пакетик (90 г.)
  • Масло вершкове 300 г.

Рецепт приготування пляцок з вишнями:


Спочатку візьмемо вишні у власному сокові (беру свіжі, виймаю кісточки або консервовані), зіллємо сік, заллємо їх горілкою і залишимо на 6-8 годин у холодильнику.

Пляцок «Сакура»

Пляцок «Сакура»


Мак відваримо 20-30 хвилин, а потім коли охолоне перетремо з цукром за допомогою блендера.

Пляцок «Сакура»


Зіб’ємо білки, половину змішаємо з вишнями (горілку злити, вишні віджати), а іншу половину з перетертим маком.

Пляцок «Сакура»

Пляцок «Сакура»

Пляцок «Сакура»


Відділимо білки від жовтків. В миску вилити жовтки, додати розм’якшений маргарин, сметану, розпушувач.

Пляцок «Сакура»


Додаючи поступово просіяне борошно, замішуємо м’яке тісто, яке добре відстає від рук.

Пляцок «Сакура»


Розділимо його на 6 частин.

Пляцок «Сакура»


Розкочуємо 1 частину і викладемо у форму, застеленою пергаментом. Зверху викладемо половину вишень з білком.

Пляцок «Сакура»


Розкочуємо другу частину тіста і накриємо ним вишні. Краї защипаємо руками. Проколюємо виделкою зверху.

Пляцок «Сакура»


Ставимо випікатися у розігріту до 190 градусів духовку на 30-35 хвилин.

В результаті ми маємо отримати три коржі: два з вишнею, один з маком.

Пляцок «Сакура»


Для крему вилити у каструлю сметану, додати цукор і поставити на вогонь.

Пляцок «Сакура»


Коли суміш почне закипати висипаємо поступово вишневе желе і варимо ще 15 хвилин, періодично помішуючи.

Пляцок «Сакура»


Коли сметана з цукром і желе вихолонуть, додаємо розм’якшене вершкове масло і збиваємо міксером чи блендером.

Пляцок «Сакура»

Пляцок «Сакура»


Готовим кремом перемазати холодні коржі і ставимо у холодильник на 6-8 годин, щоб пляцок добре просочився кремом.

Пляцок «Сакура»

Пляцок «Сакура»

Пляцок «Сакура»

Пляцок «Сакура»

Пляцок «Сакура»

Пляцок «Сакура»


Дістаємо пляцок з вишнями та маком з холодильника та насолоджуємося смаком.

Пляцок «Сакура»


Приємного смаку!

Схожі рецепти

Львівський сирник з вишнями
Львівський сирник з вишнями смачний десерт на кожен день та свята. Львівський сирник - це гордість міста Львова, та кожна господиня готує сирник за своїм рецептом. Поділюсь з вами рецептом випічки сирника з консервованими вишнями.
Пляцок «Вишнева фантазія»
Пляцок «Вишнева фантазія» смачний десерт на святковий стіл та на кожен день. Оригінальний та незвичний пляцок з вишнями та маком - смачна випічка присутня на кожному святковому столі в Західній Україні. Сьогодні ділюся з вами рецептом з фото пляцка «Вишнева фантазія».
Пляцок «Снікерс»
Пляцок Снікерс новий рецепт з фото смачної української випічки. Пляцки Західної України - це смачна випічка яка випікається у квадратній формі і нагадує щось середнє між тортом та тістечком. Пляцок Снікерс приготувати легко за допомогою наших покрокових фото та порад. Смачний пляцок на смак нагадує
Пиріжки з вишнями смажені в олії
Пиріжки з вишнями смажені в олії - смачний десерт для дітей. Чудовий рецепт смажених пиріжків з вишнями, можна брати свіжі або консервовані у своєму соці. Влітку начинку можна змінювати на ваш смак.
Пляцок «Вишневий»
Пляцок вишневий рецепт приготування з покроковим описом. Ділюся рецептом одного з улюблених пляцків нашої родини, який ми печемо ось уже кілька років на свята. Вишневий пляцок має яскравий, багатобарвний зріз.
Пиріг з сиром і вишнями
Смачненький пиріг з сиром і вишнями має солодкий смак з кислинкою, чудовий аромат. Рецепт приготування пирога з сиром та вишнями простий та легкий. Солодкий літній десерт до сніданку, домашня випічка сирного пирога з вишнями.

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору