Пляцок «Сакура»

Пляцок «Сакура»Пляцок «Сакура»
Смачні пляцки можна приготувати і вдома. Пляцок «Сакура» з вишнями у власному соці та маком дуже смачний та має святковий вигляд. Пляцок з вишнями рецепт приготування з фотографіями та покроковим описом.

Інгредієнти

  • Для коржів:
  • Борошно 450-500 г.
  • Маргарин 250 г.
  • Розпушувач 1 ст. л.
  • Сметана 1 ст.
  • Яйця 2 шт.
  • Вишні у власному соці 0,5 л. банка
  • Мак 1 стакан 200 г.
  • Цукор 0,5 стакана (для маку)
  • Горілка
  • Для крему:
  • Сметана 1 ст.
  • Цукор 1 ст.
  • Вишневе желе 1 пакетик (90 г.)
  • Масло вершкове 300 г.

Рецепт приготування пляцок з вишнями:

Спочатку візьмемо вишні у власному сокові (беру свіжі, виймаю кісточки або консервовані), зіллємо сік, заллємо їх горілкою і залишимо на 6-8 годин у холодильнику.

Пляцок «Сакура»

Пляцок «Сакура»

Мак відваримо 20-30 хвилин, а потім коли охолоне перетремо з цукром за допомогою блендера.

Пляцок «Сакура»

Зіб’ємо білки, половину змішаємо з вишнями (горілку злити, вишні віджати), а іншу половину з перетертим маком.

Пляцок «Сакура»

Пляцок «Сакура»

Пляцок «Сакура»

Відділимо білки від жовтків. В миску вилити жовтки, додати розм’якшений маргарин, сметану, розпушувач.

Пляцок «Сакура»

Додаючи поступово просіяне борошно, замішуємо м’яке тісто, яке добре відстає від рук.

Пляцок «Сакура»

Розділимо його на 6 частин.

Пляцок «Сакура»

Розкочуємо 1 частину і викладемо у форму, застеленою пергаментом. Зверху викладемо половину вишень з білком.

Пляцок «Сакура»

Розкочуємо другу частину тіста і накриємо ним вишні. Краї защипаємо руками. Проколюємо виделкою зверху.

Пляцок «Сакура»

Ставимо випікатися у розігріту до 190 градусів духовку на 30-35 хвилин.

В результаті ми маємо отримати три коржі: два з вишнею, один з маком.

Пляцок «Сакура»

Для крему вилити у каструлю сметану, додати цукор і поставити на вогонь.

Пляцок «Сакура»

Коли суміш почне закипати висипаємо поступово вишневе желе і варимо ще 15 хвилин, періодично помішуючи.

Пляцок «Сакура»

Коли сметана з цукром і желе вихолонуть, додаємо розм’якшене вершкове масло і збиваємо міксером чи блендером.

Пляцок «Сакура»

Пляцок «Сакура»

Готовим кремом перемазати холодні коржі і ставимо у холодильник на 6-8 годин, щоб пляцок добре просочився кремом.

Пляцок «Сакура»

Пляцок «Сакура»

Пляцок «Сакура»

Пляцок «Сакура»

Пляцок «Сакура»

Пляцок «Сакура»

Дістаємо пляцок з вишнями та маком з холодильника та насолоджуємося смаком.

Пляцок «Сакура»

Приємного смаку!

6 думки про “Пляцок «Сакура»”

  1. Зоряна

    підскажіть в крем йде желе вишневе чи кисіль ?

  2. Зоряна, використовую тільки вишневе желе, пакетик 90 г.

  3. Зоряна

    сметани 1ст. це 200мл?
    всього на пляцок йде 400гр. ?

  4. Так 1 ст. – це стакан 200 г. або 200 мл. (це одне й те саме якщо брати сметану в даному випадку), всього йде 400 г. або 400 мл. сметани.

  5. Mariana добрий день. Форма для запікання розміром 20х25 см.

Коментарі закриті.