» » Ангельський бісквіт (бісквіт з яєчних білків)

Ангельський бісквіт (бісквіт з яєчних білків)

Ангельський бісквітАнгельський бісквіт
Ангельський бісквіт на білках - дуже ніжний та пухкий, одним словом «їжа ангелів». Досить часто у мене залишаються яєчні білки, наприклад після приготування домашнього морозива, то я завжди роблю смачний бісквіт на білках. Таку назву цей пиріг придбав за неймовірну легкість.
Чудовий десерт на кожен день.

Інгредієнти

  • Яєчні білки 7 шт.
  • Борошно 80 г.
  • Цукор 190 г.
  • Сік лимону 1 десертна л.
  • Ванільний цукор 10 г.
  • Сіль на кінчику ножа

Рецепт приготування бісквіту:


Яєчні білки краще брати «зістарені». Для цього білки відокремлюємо від жовтків. Переливаємо білки у миску, закриваємо харчовою плівкою і ставимо у холодильник на 12-24 години.

Ангельський бісквіт (бісквіт з яєчних білків)


Борошно просіюємо в миску, додаємо половину цукру, ванільний цукор сіль і перемішуємо суху суміш вінчиком, щоб збагатити киснем.

Ангельський бісквіт (бісквіт з яєчних білків)


Яєчні білки дістаємо з холодильника, додаємо сік лимону і збиваємо на великій швидкості до утворення легкої пишної піни.

Ангельський бісквіт (бісквіт з яєчних білків)


Поступово, не закінчуючи збивати, висипаємо цукор, що залишився і збиваємо яєчні білки до середньої піни. Тобто білки не так сильно капають з насадки, як на початку збивання. Але білкова маса доволі рідка і нахиляючи миску, легко виливаються з неї.

Поступово всипати суміш борошна з цукром в білки, обережно перемішуємо масу до тих пір, поки білки не вберуть в себе борошно.

Ангельський бісквіт (бісквіт з яєчних білків)


Форму для бісквіту збризкуємо водою (не змащуємо). Викладаємо тісто у форму і розрівнюємо поверхню.

Ангельський бісквіт (бісквіт з яєчних білків)


Ставимо у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Ангельський бісквіт (бісквіт з яєчних білків)


Готовий бісквіт збільшується в 1,5 рази.
Форму виймаємо і залишаємо, щоб бісквіт повністю охолонув. Через 1 годину бісквіт акуратно виймаємо з форми.

Ангельський бісквіт (бісквіт з яєчних білків)

Ангельський бісквіт (бісквіт з яєчних білків)


Приємного смаку!

Схожі рецепти

Бісквіт з вишнею
Бісквіт з вишнею смачна домашня випічка з білків. Ніжний та пухкий солодкий бісквіт з вишнею улюблений літній десерт. Рецепт бісквіту з фото та покроковим приготуванням в домашніх умовах.
Горіхово-яблучний пляцок
Горіхово-яблучний пляцок рецепт приготування з покроковим фото. Смачні пляцки Західної України дуже мені подобаються, тому вирішила приготувати цей пляцок з горіхово-яблучним смаком. Смачна домашня випічка на свята та на кожен день.
Печиво з фруктами
Домашнє печиво з фруктами чудовий солодкий десерт до чаю, особливо сподобається дітям. Рецепт приготування печива доволі простий та легкий. Печиво виходить ніжне та смачне.
Чорничний чизкейк в мультиварці
Чорничний чизкейк в мультиварці - простий в приготуванні сирний пиріг з смачною та корисною чорницею. Рецепт з фото приготування чизчейка в мультиварці Поларіс, покроковий опис. В середині літа завжди готую чорничний чизкейк, бо це корисний десерт для дітей. Поєднання сиру та чорниці дає
Сметанний бісквіт
Апетитна домашня випічка. Сметанний бісквіт порадує ласунів у свята і будні. Рецепт приготування бісквіту, покроковий опис.
Паска на вершках
Пасха виходить пишною та апетитною з приголомшливим ароматом. Спробуйте приготувати смачну паску на вершках, традиційний рецепт паски з покроковим описом.

2 комментарі

Катерина Андрійчук
А скільки борошна потрібно?
MsCocK
Цитата: Катерина Андрійчук
А скільки борошна потрібно?

Дякую Катерина що підказали, вже виправила. Борошна потрібно 80 грам.
Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору