Рецепт приготування бісквіту:
Яєчні білки краще брати «зістарені». Для цього білки відокремлюємо від жовтків. Переливаємо білки у миску, закриваємо харчовою плівкою і ставимо у холодильник на 12-24 години.
Борошно просіюємо в миску, додаємо половину цукру, ванільний цукор сіль і перемішуємо суху суміш вінчиком, щоб збагатити киснем.
Яєчні білки дістаємо з холодильника, додаємо сік лимону і збиваємо на великій швидкості до утворення легкої пишної піни.
Поступово, не закінчуючи збивати, висипаємо цукор, що залишився і збиваємо яєчні білки до середньої піни. Тобто білки не так сильно капають з насадки, як на початку збивання. Але білкова маса доволі рідка і нахиляючи миску, легко виливаються з неї.
Поступово всипати суміш борошна з цукром в білки, обережно перемішуємо масу до тих пір, поки білки не вберуть в себе борошно.
Форму для бісквіту збризкуємо водою (не змащуємо). Викладаємо тісто у форму і розрівнюємо поверхню.
Ставимо у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.
Готовий бісквіт збільшується в 1,5 рази.
Форму виймаємо і залишаємо, щоб бісквіт повністю охолонув. Через 1 годину бісквіт акуратно виймаємо з форми.
Приємного смаку!