Ангельський бісквіт (бісквіт з яєчних білків)

Ангельський бісквітАнгельський бісквіт
Ангельський бісквіт на білках – дуже ніжний та пухкий, одним словом «їжа ангелів». Досить часто у мене залишаються яєчні білки, наприклад після приготування домашнього морозива, то я завжди роблю смачний бісквіт на білках. Таку назву цей пиріг придбав за неймовірну легкість.
Чудовий десерт на кожен день.

Інгредієнти

  • Яєчні білки 7 шт.
  • Борошно 80 г.
  • Цукор 190 г.
  • Сік лимону 1 десертна л.
  • Ванільний цукор 10 г.
  • Сіль на кінчику ножа

Рецепт приготування бісквіту:

Яєчні білки краще брати «зістарені». Для цього білки відокремлюємо від жовтків. Переливаємо білки у миску, закриваємо харчовою плівкою і ставимо у холодильник на 12-24 години.

Ангельський бісквіт (бісквіт з яєчних білків)

Борошно просіюємо в миску, додаємо половину цукру, ванільний цукор сіль і перемішуємо суху суміш вінчиком, щоб збагатити киснем.

Ангельський бісквіт (бісквіт з яєчних білків)

Яєчні білки дістаємо з холодильника, додаємо сік лимону і збиваємо на великій швидкості до утворення легкої пишної піни.

Ангельський бісквіт (бісквіт з яєчних білків)

Поступово, не закінчуючи збивати, висипаємо цукор, що залишився і збиваємо яєчні білки до середньої піни. Тобто білки не так сильно капають з насадки, як на початку збивання. Але білкова маса доволі рідка і нахиляючи миску, легко виливаються з неї.

Поступово всипати суміш борошна з цукром в білки, обережно перемішуємо масу до тих пір, поки білки не вберуть в себе борошно.

Ангельський бісквіт (бісквіт з яєчних білків)

Форму для бісквіту збризкуємо водою (не змащуємо). Викладаємо тісто у форму і розрівнюємо поверхню.

Ангельський бісквіт (бісквіт з яєчних білків)

Ставимо у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Ангельський бісквіт (бісквіт з яєчних білків)

Готовий бісквіт збільшується в 1,5 рази.
Форму виймаємо і залишаємо, щоб бісквіт повністю охолонув. Через 1 годину бісквіт акуратно виймаємо з форми.

Ангельський бісквіт (бісквіт з яєчних білків)

Ангельський бісквіт (бісквіт з яєчних білків)

Приємного смаку!

2 думки про “Ангельський бісквіт (бісквіт з яєчних білків)”

  1. Катерина Андрійчук

    А скільки борошна потрібно?

  2. Цитата: Катерина Андрійчук
    А скільки борошна потрібно?


    Дякую Катерина що підказали, вже виправила. Борошна потрібно 80 грам.

Коментарі закриті.