Пляцок «Вишневий»

Пляцок «Вишневий»Пляцок «Вишневий»
Пляцок вишневий рецепт приготування з покроковим описом.
Ділюся рецептом одного з улюблених пляцків нашої родини, який ми печемо ось уже кілька років на свята. Вишневий пляцок має яскравий, багатобарвний зріз.

Інгредієнти

  • Тісто:
  • Цукор 1 скл.
  • Яйця 3 шт.
  • Маргарин 1 пачка
  • Мука 4,5 скл.
  • Порошок для випічки 2 ч. л.
  • Какао-порошок З ч. л.
  • Начинка:
  • вишні у власному соку 2 л.
  • Макова маса:
  • Маку 1 скл.
  • Масло 100 г.
  • Цукор 1 скл.
  • Білок 1-го яйця
  • Крохмаль 1 ст. л.
  • Крем:
  • масло 400 г.
  • варене згущене молоко 1 банка
  • шоколад для заливки

Рецепт приготування пляцок вишневий:

Збити яйця з цукром, додайте м’який маргарин, муку та порошок для випічки, замісити тісто.

Тісто розділити на 5 частин, до двох додати какао. Приготувати макову масу: запарити мак на 15 хвилин, перемолоти два рази через м’ясорубку, докласти масло, цукор, крохмаль і збиті на тугу піну білки. Вимішати легенько.

Пекти два темні коржі протягом 20 хв, при температурі 180 градусів. Білі коржі пекти з начинками: два з вишнями, третій з маком — 30 хв. при температурі 180 градусів.

Зробити крем: збиваємо масло з вареним згущеним молоком.

Перекладаємо пляцок:
спочатку білий корж із вишнями перемазати кремом, накриваємо темним коржем, знову — крем,
на нього — білий корж із маком, крем і темний корж,
знову — крем і білий корж із вишнями,
перевернутий вишнями всередину пляцка.

Зверху заливаємо розтопленим шоколадом. Залишаємо на ніч для просочування.

Поради:
• Щоб пришвидшити процес приготування, мак можна замінити готовою маковою масою (продають на базарі у бляшанках, польського виробництва), до якої додати лише масло і збитий білок.
• А ще можна вишні намочити у спиртові.

Приємного смаку!

Пляцок готувала – Наталі Синенко, с Раневичі, Львівська обл.
Джерело – Рецепти господині №5 2014