Паска «Святкова»

Паска «Святкова»Паска «Святкова»
Паска святкова просто чудова – пахуча, м’якенька, пухкенька, смачна! Є безліч рецептів пасок, але святкова паска на мій погляд найкраща до Великодня. Ароматна, з освіжаючим смаком, дуже добра паска.
Дивіться рецепт з фото приготування паски святкової. З цієї порції інгредієнтів у мене вийшло 2 паски (1 форма 15 х 12.6 см, друга форма 12,5 х 10,5 см).

Інгредієнти

  • Молоко 1 ст.
  • Цукор 0,5 ст.
  • Дріжджі пресовані 50 г.
  • Родзинки 100 г.
  • Цедра апельсина 1 шт.
  • Масло вершкове 100 г.
  • Жовтки яєчні 6 шт.
  • Борошно 5 – 5,5 ст.
  • Цукор ванільний 10 г.
  • Коньяк 25 мл.

Рецепт приготування паски

Вилити в миску 1/2 ст. теплого молока. Додати туди 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. борошна і все добре перемішати.
Додайте подрібнені дріжджі і залиште в теплому місці на 30 хвилин.

Паска «Святкова»

Відокремити жовтки від білків.

Паска «Святкова»

Родзинки промити, залити гарячою водою на 10 хвилин.

Паска «Святкова»

Потім воду злити, обсушити та залити родзинки коньяком.

Паска «Святкова»

Додати до опари молоко, що лишилося, цукор, 5 жовтків і 2 ст. борошна. Все ретельно вимішати і знову поставте у тепле місце на 1 годину.

Паска «Святкова»

Паска «Святкова»

Після цього всипати у миску родзинки, цедру апельсина, ванільний цукор, розтоплене і охолоджене масло, решту борошна і замісити м’яке тісто.

Паска «Святкова»

Паска «Святкова»

Тісто необхідно вимішувати не менше 15 хвилин.

Паска «Святкова»

Залишити тісто у теплому місці на 45 хвилин прикривши миску рушником.

Паска «Святкова»

Ще раз вимішуємо тісто, заповнюємо ним змащені маслом форми на 1/3 і залишаємо підійти на 20 хвилин.

Паска «Святкова»

Змащуємо жовтком верх паски і ставимо випікатися у попередньо розігріту до 180 °С духовку на 30-50 хвилин в залежності від величини форми для паски.

Паска «Святкова»

Паска «Святкова»

Коли святкова паска вихолоне, прикрашаємо глазур’ю і посипкою.

Паска «Святкова»

Паска «Святкова»

Смачної паски!