» » Паска «Святкова»

Паска «Святкова»

Паска «Святкова»Паска «Святкова»
Паска святкова просто чудова - пахуча, м'якенька, пухкенька, смачна! Є безліч рецептів пасок, але святкова паска на мій погляд найкраща до Великодня. Ароматна, з освіжаючим смаком, дуже добра паска.
Дивіться рецепт з фото приготування паски святкової. З цієї порції інгредієнтів у мене вийшло 2 паски (1 форма 15 х 12.6 см, друга форма 12,5 х 10,5 см).

Інгредієнти

  • Молоко 1 ст.
  • Цукор 0,5 ст.
  • Дріжджі пресовані 50 г.
  • Родзинки 100 г.
  • Цедра апельсина 1 шт.
  • Масло вершкове 100 г.
  • Жовтки яєчні 6 шт.
  • Борошно 5 - 5,5 ст.
  • Цукор ванільний 10 г.
  • Коньяк 25 мл.

Рецепт приготування паски


Вилити в миску 1/2 ст. теплого молока. Додати туди 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. борошна і все добре перемішати.
Додайте подрібнені дріжджі і залиште в теплому місці на 30 хвилин.

Паска «Святкова»


Відокремити жовтки від білків.

Паска «Святкова»


Родзинки промити, залити гарячою водою на 10 хвилин.

Паска «Святкова»


Потім воду злити, обсушити та залити родзинки коньяком.

Паска «Святкова»


Додати до опари молоко, що лишилося, цукор, 5 жовтків і 2 ст. борошна. Все ретельно вимішати і знову поставте у тепле місце на 1 годину.

Паска «Святкова»

Паска «Святкова»


Після цього всипати у миску родзинки, цедру апельсина, ванільний цукор, розтоплене і охолоджене масло, решту борошна і замісити м’яке тісто.

Паска «Святкова»

Паска «Святкова»


Тісто необхідно вимішувати не менше 15 хвилин.

Паска «Святкова»


Залишити тісто у теплому місці на 45 хвилин прикривши миску рушником.

Паска «Святкова»


Ще раз вимішуємо тісто, заповнюємо ним змащені маслом форми на 1/3 і залишаємо підійти на 20 хвилин.

Паска «Святкова»


Змащуємо жовтком верх паски і ставимо випікатися у попередньо розігріту до 180 °С духовку на 30-50 хвилин в залежності від величини форми для паски.

Паска «Святкова»

Паска «Святкова»


Коли святкова паска вихолоне, прикрашаємо глазур’ю і посипкою.

Паска «Святкова»

Паска «Святкова»


Смачної паски!

Схожі рецепти

Рецепти пасок на Великдень
Паски до Великодня - головна страва на пасхальному столі. Адже саме з неї і починається застілля. Тому ми зібрали найсмачніші рецепти пасок - сирна, фруктова, шоколадна та інші - від такої страви буде в захваті кожен.
Паска Великодня з сиром
Великодня паска з сиром - незвичний варіант ароматної паски до Великодня. Рецепт смачної паски з сиром та родзинками здивує гостей своїм ніжним смаком з ароматом сиру. Паска Великодня з сиром рецепт з фото та порадами щодо приготування випічки.
Великодня паска без вимішування
Не буває свята Пасхи без смачної паски. Пропоную приготувати цікавий рецепт Великодньої паски без замісу. Ця Великодня паска виходить пухка з ніжним смаком, чудовий рецепт, а головне не треба замішувати руками тісто. Але виготовлення паски Великодньої займе у вас чимало часу, та ви не пожалкуєте що
Добра паска
Дуже добра паска до Великодня - пухка, з ніжним смаком. Рецепт доброї паски, поради щодо приготування тіста та випікання паски. Дізнайтесь як приготувати добру паску рецепт з фото. З цієї порції інгредієнтів виходить 2 паски (1 форма висотою 10,5 см діаметр 12 см, друга форма висотою 8,5 см
Паска з медом
Паска з медом виходить солодка та ароматна. Рецепт медової паски простий та легкий в приготуванні. Порадуйте своїх рідних солодкою паскою з медом на Великдень.
Паска на вершках
Пасха виходить пишною та апетитною з приголомшливим ароматом. Спробуйте приготувати смачну паску на вершках, традиційний рецепт паски з покроковим описом.

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору