Сирник з персиками

Сирник з персикамиСирник з персиками
Сир – на почесному місці на великодньому столі. Ми готуємо сирні паски, робимо плесканки, а ще печемо сирники. Скуштуйте ось, наприклад, цей сирник з персиками: ніжний і повітряний.

Інгредієнти

  • Тісто:
  • 300 г борошна
  • 100 г маргарину
  • 100 г цукру
  • 2 яйця
  • 75 г какао
  • 20 г сметани
  • 15 г розпушувача для тіста.
    Начинка:
  • 1 кг кисломолочного сиру
  • 6 яєць
  • 400 г цукру
  • 250 г масла
  • 50 г крохмалю
  • 200 г сметани
  • 500 г консервованих персиків
  • 1 лимон
  • 30 г ванільного цукру
  • 100 г повидла
  • 50 г мигдалю.

Рецепт приготування

Маргарин і цукор розтираємо, додаємо яйця та сметану. Після того всипаємо до маси борошно з розпушувачем та вимішуємо до однорідної консистенції/Тісто розділяємо на 2 частини. До половини додаємо частину какао. Біле тісто розкочуємо завтовшки 0,5 см та викладаємо на дно бритванки, вистеленої пергаментним папером.

Змащуємо тоненьким шаром повидла та посипаємо подрібненим мигдалем і какао-порошком.

Яйця збиваємо із цукром до утворення стійкої пишної маси та докладаємо поступово масло і крохмаль, й далі збиваючи ще 1 — 2 хвилини. Потім до маси додаємо перетертий через сито сир, сметану, ванільний цукор, цедру лимона та далі збиваємо блендером ще 15 —20 хвилин.

Половину сирної маси викладаємо у бритванку, на неї – консервовані персики та накриваємо рештою сирної маси. Опісля затираємо зверху тістом із какао та печемо 1 — 1,2 год. при температурі 160 — 170 градусів.

Повидло добре взяти темного кольору і кислого смаку: вишневе, сливове, смородинне.

Приємного смаку!
Джерело Рецепти господині 2014’03(1)СВ