Печиво «солодкі писанки»

Печиво «солодкі писанки»Печиво «солодкі писанки»
За традицією, на Великдень ми даруємо одне одному писанки. Пропоную вам спекти солодкі писанки, що стануть гарним пасхальним презентом. Рецепт печиво до Великодня, смачна домашня випічка.

Інгредієнти

  • Борошно – 500 г
  • Маргарин – 250 г
  • Цукор – 175 г
  • 3 жовтки
  • Вода – 100 мл
  • Розпушувача для тіста 10 г.
  • Айсинг:
  • 2,5 білки
  • 450 г цукрової пудри
  • 12 г лимонного соку
  • харчові барвники.
  • Оздоба:
  • Чорний шоколад – 30 г.

Рецепт приготування печива:

Борошно змішуємо із розпушувачем для тіста. Маргарин і цукор розтираємо до пухкої консистенції, поступово додаючи жовтки та воду. Після того змішуємо розтерту суміш з борошном та розпушувачем, швидко замішуємо тісто та вимішуємо до однорідної консистенції.

Готове тісто розкачати завтовшки 1 см, вирізаємо виїмкою овальної форми писанки. Випікаємо на листі 10 – 15 хвилин при температурі 210 —230 °С.

Для приготування айсингу білок збиваємо до збільшення в об’ємі в 4 рази, поступово досипаючи цукрову пудру. Після цього додаємо лимонний сік, харчові барвники та збиваємо ще 1 – 2 хвилини.
Готове печиво глазуруємо айсингом та розмальовуємо різноманітними орнаментами.

Із цих продуктів вийде 50 писанок.

Печиво «солодкі писанки»

Приємного смаку!
Джерело Рецепти господині 2014’03(1)СВ