Паска з медом

Паска з медомПаска з медом
Паска з медом виходить солодка та ароматна. Рецепт медової паски простий та легкий в приготуванні. Порадуйте своїх рідних солодкою паскою з медом на Великдень.

Інгредієнти

  • Яйця 10 шт. + 1 для змащування
  • Цукор 2 скл.
  • Мед З ст. л.
  • Сіль 0,5 ч. л.
  • Дріжджі 100 г.
  • Молоко 0,5 л.
  • Вершкове масло 250 г.
  • Олія 80 мл.
  • Ванільний цукор 15 г.
  • Мука
  • Родзинки

Рецепт приготування медової паски:

Збити яйця з цукром до білого кольору. В теплому молоці розвести дріжджі, додати сіль, ванільний цукор, збиті яйця, рідкий мед та муку, місити довго, аж доки не почне відставати від рук та стінок посудини.

Розтоплене охолоджене масло та олію додати до тіста, ще раз старанно його перемісивши. Залишити на годину-півтори в теплому місці, щоб підійшло. Форми для пасок змастити жиром. Помити родзинки, висушити серветкою, додати до тіста перед формуванням пасок, вимісити.

Викласти паски у форми на 1/3 їх висоти. Поставити у тепле місце, щоб підійшли, змастити збитим яйцем, а тоді пекти.

Поради
• Муку досипайте поступово, щоб було м’яке й ніжне тісто: у нас кажуть на таке — “молоде тісто”.
• Секрет легкого тіста у старанному тривалому вимішуванні, не “забивайте” тісто мукою та дайте йому час підійти.

Солодкої паски та веселих свят!
Автор Ганна Токарська
Джерело Рецепти господині 2014’03(1)СВ